Valami könnyű vacsorára vágytam és a családi fasírtozás ebbe
nem fért bele. 🙂 Erre a finom töltött paradicsomra esett a választásom, mert
volt a hűtőben egy fél grill csirkemell ami pont illett hozzá. Nagyon jól
esett, megérte elkészíteni. 🙂
Hozzávalók:- 2 extra nagy paradicsom
- 1 fél csirkemell grillezve vagy sütve
- 1 kis fej lila hagyma
- 100 g csemege kukorica
- pár levél friss bazsalikom
- 200 g zsírszegény túró
- 3 púpozott ek. majonéz
- só, bors, őrölt kömény
Egy tálkában kikeverjük a túrót a majonézzel, sózzuk,
borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. A csirkemellet és a lila hagymát apró
kockára vágjuk, beleforgatjuk a majonézes túróba. Hozzáadjuk a kukoricát és az
apróra vágott bazsalikomot, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A paradicsomoknak levágjuk a tetejét és kikanalazzuk a
belsejét.
Beletöltjük a majonézes salátát és rátesszük a kalapját.
Fokhagymás, vajas pirítóssal tálalhatjuk, de magában is
nagyon finom.
Úgy variálhatjuk a tölteléket, ahogy csak szeretnénk. Én készítettem már tonhallal, csirke májjal, és koktélrákkal is. Az öntet is mindegyiknél más volt, hol joghurtos, hol foghagymás, vagy ezer sziget. Csak a fantáziánk szabhat határt. 🙂
Úgy variálhatjuk a tölteléket, ahogy csak szeretnénk. Én készítettem már tonhallal, csirke májjal, és koktélrákkal is. Az öntet is mindegyiknél más volt, hol joghurtos, hol foghagymás, vagy ezer sziget. Csak a fantáziánk szabhat határt. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése