2015. május 19., kedd

Stefánia vagdalt gazdagon

Nagyon kiadós, ízletes fogás. Már többször elkészítettem, de soha nem okozott csalódást. 🙂

Stefánia vagdalt gazdagon

Hozzávalók:
  • 500 g darált hús
  • 2 db zsömle
  • 150 g zöldborsó
  • 100 g zellergumó
  • 150 g sárgarépa
  • 1 piros pritamin paprika
  • 2 csapott tk só
  • bors, őrölt kömény
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olíva olaj
  • 4 nagy szelet gépsonka
  • 150 g sajt
  • 5 db főtt tojás

 Elkészítés:

A zsömléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott zsömlét, a darált húst, a tojásokat, és az apróra vágott pritamin paprikát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.

Egy tepsibe alufóliát fektetünk, ráteszünk egy sütőpapírt, majd kicsit megkenjük olíva olajjal.
Rásimítjuk a fasírt massza kicsit kevesebb mint a felét.


A masszára helyezzük a sonkaszeleteket, majd belecsomagoljuk a sajtdarabokat.



Ezekre tesszük a főtt tojásokat, majd az egészet befedjük a maradék masszával.



A fasírt tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal.


Befedjük olajjal bekent sütőpapírral és alufóliával, majd kb 1 órára 200 fokos sütőbe tesszük. Ezután levesszük a fóliát és a sütőpapírt a tetejéről és arany barnára pirítjuk.
Kínálhatunk hozzá burgonya pürét, párolt rizst, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése