Nagyon kiadós, ízletes fogás. Már többször elkészítettem, de
soha nem okozott csalódást. 🙂
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 2 db zsömle
- 150 g zöldborsó
- 100 g zellergumó
- 150 g sárgarépa
- 1 piros pritamin paprika
- 2 csapott tk só
- bors, őrölt kömény
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- olíva olaj
- 4 nagy szelet gépsonka
- 150 g sajt
- 5 db főtt tojás
A zsömléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A
répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben
megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott zsömlét, a darált húst, a
tojásokat, és az apróra vágott pritamin paprikát. Sózzuk, borsozzuk és
megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy tepsibe alufóliát fektetünk, ráteszünk egy sütőpapírt,
majd kicsit megkenjük olíva olajjal.
Rásimítjuk a fasírt massza kicsit kevesebb mint a felét.
A masszára helyezzük a sonkaszeleteket, majd belecsomagoljuk
a sajtdarabokat.
Ezekre tesszük a főtt tojásokat, majd az egészet befedjük a
maradék masszával.
A fasírt tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd
meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal.
Befedjük olajjal bekent sütőpapírral és alufóliával, majd kb
1 órára 200 fokos sütőbe tesszük. Ezután levesszük a fóliát és a sütőpapírt a
tetejéről és arany barnára pirítjuk.
Kínálhatunk hozzá burgonya pürét, párolt rizst, de önálló
fogásként is megállja a helyét.
Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése