Volt egy szépséges padlizsán a hűtőben.
Mivel mostanában próbálom kerülni a túlzott húsfogyasztást, így nem is volt kérdés, hogy valami finomság lesz belőle. Első gondolatom a padlizsánkrém volt, amit nagyon szeretünk, de ahhoz pirítóst kéne enni, így ez nem fér bele a diétámba.
Így arra gondoltam, hogy feldobom az én jó barátom, a glutén mentes tészta hétköznapjait és megkínálom egy finom zöldséges szósszal. 🙂
A végeredmény nem okozott csalódást. Még az én húsimádó férjem is azt mondta, hogy nem hiányzik belőle a hús. És ez már nem semmi. 🙂
Padlizsános spagetti |
Hozzávalók:
- 3 ek. olíva olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy padlizsán
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 marék rukkola saláta
- 200 ml főzőtejszín
- 200 g spagetti
- só, bors, oregánó, szerecsendió
- 1,5 dl csirke alaplé
A padlizsánt alaposan megmossuk, eltávolítjuk a szárát és
félbe vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk a
héját. 200 fokos sütőben kb fél óra alatt puhára sütjük.
Olíva olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a
reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan megpirítjuk, hogy kicsit szétessen.
Rátesszük a meghámozott, apróra vágott paradicsomot is, és alaposan
összekeverjük.
A padlizsán húsát kikaparjuk a héjából, kicsit felaprítjuk,
majd a paradicsomos hagymához adjuk. Megszórjuk egy kevés oregánóval és
szerecsendióval.
A rukkolát falatnyi darabokra vágjuk, beletesszük a raguba és
felöntjük az alap lével. Alaposan
elkeverjük, majd pár percig forraljuk.
Beleöntjük a főzőtejszínt és megvárjuk amíg kicsit
besűrűsödik. Elkeverjük benne a főtt tésztát, és forrón tálaljuk. Ízlés szerint
sajtot is reszelhetünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése