2015. május 15., péntek

Padlizsános spagetti

Volt egy szépséges padlizsán a hűtőben. 

Mivel mostanában próbálom kerülni a túlzott húsfogyasztást, így nem is volt kérdés, hogy valami finomság lesz belőle. Első gondolatom a padlizsánkrém volt, amit nagyon szeretünk, de ahhoz pirítóst kéne enni, így ez nem fér bele a diétámba. 

Így arra gondoltam, hogy feldobom az én jó barátom, a glutén mentes tészta hétköznapjait és megkínálom egy finom zöldséges szósszal. 🙂 

A végeredmény nem okozott csalódást. Még az én húsimádó férjem is azt mondta, hogy nem hiányzik belőle a hús. És ez már nem semmi. 🙂


Padlizsános spagetti

Hozzávalók:
  • 3 ek. olíva olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy padlizsán
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2 marék rukkola saláta
  • 200 ml főzőtejszín
  • 200 g spagetti
  • só, bors, oregánó, szerecsendió
  • 1,5 dl csirke alaplé
Elkészítés:

A padlizsánt alaposan megmossuk, eltávolítjuk a szárát és félbe vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk a héját. 200 fokos sütőben kb fél óra alatt puhára sütjük.

Olíva olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan megpirítjuk, hogy kicsit szétessen.

Rátesszük a meghámozott, apróra vágott paradicsomot is, és alaposan összekeverjük.

A padlizsán húsát kikaparjuk a héjából, kicsit felaprítjuk, majd a paradicsomos hagymához adjuk. Megszórjuk egy kevés oregánóval és szerecsendióval.

A rukkolát falatnyi darabokra vágjuk, beletesszük a raguba és felöntjük az alap lével.  Alaposan elkeverjük, majd pár percig forraljuk.

Beleöntjük a főzőtejszínt és megvárjuk amíg kicsit besűrűsödik. Elkeverjük benne a főtt tésztát, és forrón tálaljuk. Ízlés szerint sajtot is reszelhetünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése