2015. május 15., péntek

Kacsa leves gazdagon

Sült kacsát készítettem, és a fennmaradó aprólékból készítettem el ezt a levest. Sűrű, tartalmas fogás lett belőle. Tehetünk még hozzá valamilyen apró tésztát, vagy cérnametéltet, de anélkül is finom.

Kacsa leves gazdagon
Hozzávalók:
  • 1 kacsa aprólék farháttal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g zöldborsó
  • 200 g sárgarépa
  • 150 g zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. pirospaprika
  • 3 ek. olíva olaj
  • só, bors, őrölt kömény
  • 1 ek. kristálycukor

 Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával. Amikor megpuhult, én egy bot mixerrel pépesítettem, de egyben is lehet hagyni, ha valaki úgy szereti.
Beletesszük az aprólékot és a farhátat, majd felforraljuk.
Hozzáadjuk a fél karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott zellert, a paradicsomot, paprikát és a petrezselymet.
Főzzük kb 1 órát, majd beletesszük a cukrot és a zöldborsót.  A cukrot ki is hagyhatjuk, de nagyon jó plusz ízt ad a levesnek.

Amikor minden megpuhult, hagyjuk állni egy keveset, majd még forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése