Sült kacsát készítettem, és a fennmaradó aprólékból
készítettem el ezt a levest. Sűrű, tartalmas fogás lett belőle. Tehetünk még
hozzá valamilyen apró tésztát, vagy cérnametéltet, de anélkül is finom.
Kacsa leves gazdagon |
Hozzávalók:
- 1 kacsa aprólék farháttal
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g zöldborsó
- 200 g sárgarépa
- 150 g zellergumó
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek. pirospaprika
- 3 ek. olíva olaj
- só, bors, őrölt kömény
- 1 ek. kristálycukor
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre
pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával.
Amikor megpuhult, én egy bot mixerrel pépesítettem, de egyben is lehet hagyni,
ha valaki úgy szereti.
Beletesszük az aprólékot és a farhátat, majd felforraljuk.
Hozzáadjuk a fél karikára vágott sárgarépát, a kockára
vágott zellert, a paradicsomot, paprikát és a petrezselymet.
Főzzük kb 1 órát, majd beletesszük a cukrot és a
zöldborsót. A cukrot ki is hagyhatjuk,
de nagyon jó plusz ízt ad a levesnek.
Amikor minden megpuhult, hagyjuk állni egy keveset, majd még
forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése