Egy ízletes, tavaszi
fogásra vágytunk, ez lett belőle. Érdemes kipróbálni!
![]() |
Csirkemell sajtos zöldségragu alatt sütve |
Hozzávalók:
- 7 ek. olíva olaj
- 500 g csirkemell filé
- 1 nagy padlizsán
- 1 nagy cukkini
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, bors, őrölt kömény, csipet oregánó, fokhagymapor
- 1 marék snidling
3 ek olíva olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott
vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel
és oregánóval.
Rádobjuk a falatnyi kockára vágott, hámozott padlizsánt,
cukkinit és paradicsomot. Lassú tűzön puhára főzzük, majd felöntjük a
tejszínnel és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Amíg a ragu készül,szeletekre vágjuk a csirkemellet, kissé
kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel és
fokhagymaporral.
Kevés olíva olajon hirtelen megsütjük a hússzeleteket, majd sütőpapírral
bélelt tepsibe fektetjük őket.
Ráhalmozzuk az elkészült ragut,megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott snidlinggel.
200 fokos sütőben arany barnára sütjük.
Kínálhatunk hozzá Steak burgonyat, vagy Párolt rizst, de burgonya pürével is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése