2015. május 16., szombat

Csirkemell sajtos zöldségragu alatt sütve

Egy ízletes, tavaszi  fogásra vágytunk, ez lett belőle. Érdemes kipróbálni!

Csirkemell sajtos zöldségragu alatt sütve

Hozzávalók:
  • 7 ek. olíva olaj
  • 500 g csirkemell filé
  • 1 nagy padlizsán
  • 1 nagy cukkini
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só, bors, őrölt kömény, csipet oregánó, fokhagymapor
  • 1 marék snidling
 Elkészítés:

3 ek olíva olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és oregánóval.  
Rádobjuk a falatnyi kockára vágott, hámozott padlizsánt, cukkinit és paradicsomot. Lassú tűzön puhára főzzük, majd felöntjük a tejszínnel és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Amíg a ragu készül,szeletekre vágjuk a csirkemellet, kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral.
Kevés olíva olajon hirtelen megsütjük a hússzeleteket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. 


Ráhalmozzuk az elkészült ragut,megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott snidlinggel.



200 fokos sütőben arany barnára sütjük.


Kínálhatunk hozzá Steak burgonyat, vagy Párolt rizst, de burgonya pürével is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése