Sok
krumplim volt itthon és már nem tudtam mihez kezdjek vele, úgyhogy nekiugrottam
az imádott gombócaimnak. 🙂 Sült kacsához kínáltam, degeszre ettük magunkat. 🙂
Burgonya gombóc |
Hozzávalók:
- 700 g burgonya
- 200 g finomliszt
- 1 tojás
- só
Elkészítés:
A
burgonyákat alaposan megmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje, és a héjában megfőzzük.
Amikor
megpuhult leöntjük hideg vízzel, lehámozzuk a héját, és burgonyatörőn áttörjük.
Hozzáadjuk
a lisztet, a tojást, és ízlés szerint sózzuk. A masszából lisztes kézzel
gombócokat formálunk.
Egy
fazékban vizet forralunk, és megfőzzük benne a gombócokat. Egy szűrőkanál
segítségével kivesszük őket a vízből (akkor vannak készen, amikor feljönnek a
víz tetejére).
Tejfölös,
vagy szaftos húsokhoz kiváló köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése