2015. május 15., péntek

Párolt lila káposzta

Nálunk ő a sült kacsa legjobb barátja. :)

Párolt lila káposzta
Hozzávalók:

  • 1 kisebb lila káposzta
  • olíva olaj
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • ecet
  • cukor

Elkészítés:

A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, majd kevés olíva olajon elkezdjük pirítani. Öntünk rá kb 1 dl vizet, megszórjuk sóval, őrölt borssal és őrölt köménnyel. Kb 30 percig pároljuk. Amikor megpuhult, készítünk egy öntetet 1 tk ecetből, 2 tk cukorból és 1 dl vízből. Ráöntjük a káposztára, alaposan összekeverjük, majd addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.

Sültekhez kiváló köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése