2017. január 6., péntek

Túrós pite

Aki figyelemmel kíséri a blogot, az láthatta, hogy pár hete lecseréltem a kezdő fotót az egyik kedvenc túrós sütim fotójára. 


Namost okosan meg is álltam ennél a mozzanatnál és a receptet elfelejtettem feltenni hozzá.  😊


Most ezt pótolom, mert egy kedves olvasó megkeresett e-mailben, hogy kíváncsi lenne rá. 


Íme tehát a fincsi túrós pite recept, ha már magamtól nem volt annyi eszem, hogy megosszam. 😊😊😊



Túrós pite

Hozzávalók:


A töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 50 g porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja (nekem most nem volt itthon, úgyhogy egy fél fiola citrom aromát tettem bele)
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1/2 cs vaníliapuding
  • 2 tojásfehérje habja
  • 1 marék mazsola (elhagyható)

A tésztához:
  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 ek tejföl

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. Az egyik sárgáját félretesszük a tésztába, a másik a töltelékhez kell. Először a tölteléket készítjük el. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd félretesszük. A töltelék további hozzávalóit egy robotgéppel krémesre keverjük.

 


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá tejfölt. Nekem kellett bele az egy evőkanálnyi. A tészta egyik felét kinyújtjuk, egy tepsibe tesszük, majd villával megszurkáljuk. Nálam a tepsi mérete: 18x27 cm és 6 cm magas.

 


A tojásfehérje habot a krémbe forgatjuk. Rákenjük a tepsiben lévő tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd a krémre helyezzük. A tetejét is megszurkáljuk egy villával, majd 175 C fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

 

 

Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése