2015. augusztus 19., szerda

Tüzes oldalas

Néha nagyon jól tudnak esni a csípős ételek, de nem jutok hozzá túl gyakran. A pici lányom miatt nem lehet, a férjemnek meg nagyon oda kell figyelni a gyomrára…
Nagy ritkán viszont veszem a fáradtságot, és külön készítek magamnak valami nagyon csípős, nagyon intenzív ízű ételt, mert megérdemlem J. A család kapott ragu levest, és sütit, én meg kiélhettem magam csípős ügyileg J.

Tüzes oldalas
Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 1 dl olíva olaj
  • só, színes bors, őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili por
  • pirospaprika
  • 2 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:

Az oldalast sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Én egyben hagytam, de ha valaki szeretné, fel is szeletelheti a csontok mentén.
Az olíva olajba keverjük az ízlés szerinti chili port, a zúzott fokhagymát és kb. 1 mk. pirospaprikát. Ha valaki szeretné még csípősebbé tenni a húst, tehet bele csípős pirospaprikát is. Ha valaki nem szereti a csípős ízt, természetesen kihagyhatja a chilit.
Az olajos keverékkel alaposan bedörzsöljük a húst, sütőzacskóba tesszük, és mellé szórjuk a cikkekre vágott hagymát.
200 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Ha valaki nem szeretné sütőzacskóban készíteni, akkor teheti alufóliával lefedett tepsibe is, de akkor a sütés végén 10-12 percig pirítani kell fólia nélkül.

Én most burgonya pürével tálaltam, de zöldséges rizzsel vagy egy finom salátával is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése