Muszáj volt valami finomságot készítenem ebben
a borongós, szomorkás időben. Máris jobb a kedvem, és délután lesz mire rájárni
a családnak 🙂. Igaz, nem a legszebb süti, de azt hiszem nem is ez a lényeg. 🙂
![]() |
Nutellás kifli |
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
- 1,5 ek. cukor
- 1 tk. só
- 3 dl tej
- 10 ek. Nutella
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
1 dl langyos tejben, kevés cukorral
felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a
felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan
kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör
alakúra nyújtjuk.
2 lapot megkenünk 5-5 ek. Nutellával, majd rátesszük a másik
két lapot.
Kissé lenyomkodjuk, majd
mindkét kört nyolc egyenlő cikkre vágjuk.
A széles végükről kiindulva
feltekerjük a körcikkeket, majd kifli alakúra formázzuk.
Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe
tesszük, és még 30 percig kelesztjük.
Ha újra megkelt, megkenjük a kiflik tetejét
tojással.
Előmelegített 175-180 fokos sütőben, 25 percig
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése