Néha
nagyon jól tudnak esni a csípős ételek, de nem jutok hozzá túl gyakran. A pici
lányom miatt nem lehet, a férjemnek meg nagyon oda kell figyelni a gyomrára…
Nagy
ritkán viszont veszem a fáradtságot, és külön készítek magamnak valami nagyon
csípős, nagyon intenzív ízű ételt, mert megérdemlem 🙂. A család kapott ragu levest, és sütit,
én meg kiélhettem magam csípős ügyileg 🙂.
Tüzes oldalas |
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 dl olíva olaj
- só, színes bors, őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- chili por
- pirospaprika
- 2 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
Az oldalast
sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Én egyben hagytam, de ha valaki
szeretné, fel is szeletelheti a csontok mentén.
Az olíva olajba
keverjük az ízlés szerinti chili port, a zúzott fokhagymát és kb. 1 mk.
pirospaprikát. Ha valaki szeretné még csípősebbé tenni a húst, tehet bele
csípős pirospaprikát is. Ha valaki nem szereti a csípős ízt, természetesen
kihagyhatja a chilit.
Az olajos
keverékkel alaposan bedörzsöljük a húst, sütőzacskóba tesszük, és mellé szórjuk
a cikkekre vágott hagymát.
200 fokos
sütőben kb. 1 órát sütjük. Ha valaki nem szeretné sütőzacskóban készíteni,
akkor teheti alufóliával lefedett tepsibe is, de akkor a sütés végén 10-12
percig pirítani kell fólia nélkül.
Én most burgonya
pürével tálaltam, de zöldséges rizzsel vagy egy finom salátával is nagyon
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése