2015. május 17., vasárnap

Zöldséges rizses csirkecomb Pataki tálban

A párom néhány hete meglepett egy Pataki tállal. Első örömömben ezt az ételt készítettem el benne és nem bántam meg. 😊

Zöldséges rizses csirkecomb Pataki tálban
Hozzávalók:
  • 6 fél csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 apró fej fokhagyma
  • 100g karalábé
  • 250g sárgarépa
  • 200g zellergumó
  • 150g zöldborsó
  • 150g zöldbab
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 1 bögre jázmin rizs (a bögre 200 ml-es)
  • 1,5 bögre húsleves (vagy alap lé, vagy vízben felforralt ételízesítő)
  • só, bors, őrölt kömény
  • kurkuma, grill fűszer
 Elkészítés:

Minimum 30 percre vízbe áztatjuk a pataki tálat.
A csirkecombokat megmossuk és félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk grillfűszerrel. (ha sózott grillfűszerünk van, akkor nem kell megsózni).



Egy nagy lábasban kevés olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és kurkumával.
Beletesszük a falatnyi darabokra vágott zöldségeket, a és a zöld fűszereket. Kicsit főzzük amíg egy pici levet nem ereszt, aztán beletesszük a rizst és a húslevest. Alaposan összekeverjük, beleöntjük a Pataki tálba és rátesszük a befűszerezett csirkecombokat.


Ráhelyezzük a tálra a tetejét és hideg sütőbe tesszük. 180 fokon kb másfél órát sütjük. 20-25 percenként kivesszük belőle a csirkecombokat és óvatosan átkeverjük a rizses zöldséget. Közben mindig kóstoljunk, hogy nehogy kemény maradjon a rizs.
Ha már minden megpuhult, fedő nélkül megpirítjuk egy kicsit a csirkecombokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése