2015. május 17., vasárnap

Zöldség leves

Mivel imádom a leveseket, így gyakran megkívánom. Most épp vacsorára dobtam össze ezt az egyszerű zöldséglevest.

Zöldség leves
Hozzávalók:
  • 2 ek. olíva olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g zöldborsó
  • 2 közepes sárgarépa
  • 150 g zellergumó
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 1/2 db paradicsom
  • házi ételízesítő (természetesen jó a bolti is)
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 1 nagy marék cérnametélt
  • só, bors

 Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük az olíva olajon, majd sózzuk, borsozzuk.
Én egy kicsit felgyorsítottam az eseményeket és bot mixerrel pépesítettem a dinsztelt hagymát.

Rádobjuk a kockára vágott répát, zellert,a borsót, a paradicsomot és a paprikát. Megszórjuk ételízesítővel. Nekem még sóznom is kellett mert csak enyhén sós a házi ételízesítőm. Beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldet és addig főzzük amíg minden meg nem puhul. A végén hozzáadjuk a cérnametéltet és pár perc alatt készre főzzük.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése