2015. május 17., vasárnap

Sült paprika krém

Ezt a szószt szoktam tenni Burritoba, hamburgerbe, grill szendvicsbe. Akár pizza szószként is ki lehet próbálni, vagy sült krumplihoz. 

Néha készítem úgy is, hogy felforralom és főzőtejszínt adok hozzá. Sült húsokhoz nagyon finom, de tészta szószként is megállja a helyét.


Sült paprika krém 

Hozzávalók:
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db tv paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 5 ek. ketchup
  • 1 tk cukor
  • pár levél friss bazsalikom és petrezselyem (elhagyható)
  • olíva olaj
Elkészítés:

A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és bekenjük olíva olajjal. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

  
Amikor megsült,még forrón egy tálba tesszük és lefedjük Folpackkal. Még melegen lefejtjük a paprikák héját és eltávolítjuk a magokat is.


 A paprikák húsát beletesszük egy robotgépbe, hozzáadjuk a ketchupot, a cukrot, belereszeljük a fokhagymát,sózzuk, borsozzuk. 


Ha szeretjük a nyers zöld fűszerek ízét, akkor tehetünk bele bazsalikomot és petrezselymet is. Ezek nélkül is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése