2021. január 9., szombat

Bakonyi húsgombóc

Imádom a gombás ételeket, ez pedig az egyik kedvencem. 🙂


Bakonyi húsgombóc 


Hozzávalók:


     • 2 ek olaj vagy sertészsír

     • 120 g bacon vagy füstölt szalonna

     • 2 közepes fej vöröshagyma

     • 3 gerezd fokhagyma

     • 1 tk só

     • 1 nagy csipet bors

     • 1 tk őrölt kömény

     • 2 db paradicsom

     • 2 db tv paprika

     • 1 tk pirospaprika

     • 300 ml víz

     • 400 g darált hús (ízlés szerint sózva, borsozva, plusz 1-2 gerezd zúzott fokhagyma)

     • 250 g csiperkegomba

     • 250 ml tejszín vagy tejföl

     • 1 púpozott ek liszt


Elkészítés:

A feldarabolt szalonnát megpirítjuk a zsiradékon. 

Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd pár percig sütjük.

Közben a darált húst befűszerezzük, majd falatnyi gombócokat formázunk belőle.

A lecsós alapot felöntjük vízzel, megszórjuk pirospaprikával. 

Beletesszük gombócokat és a szeletekre vágott gombát, majd közepesnél kisebb lángon puhára főzzük.

A lisztet kikeverjük a tejföllel, majd a mártáshoz keverjük. Forralunk rajta egyet, majd amikor besűrűsödött tálalhatjuk is. 

Tésztával vagy nokedlivel nagyon finom! 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése