Imádom a gombás ételeket, ez pedig az egyik kedvencem. 🙂
Bakonyi húsgombóc |
Hozzávalók:
• 2 ek olaj vagy sertészsír
• 120 g bacon vagy füstölt szalonna
• 2 közepes fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 tk só
• 1 nagy csipet bors
• 1 tk őrölt kömény
• 2 db paradicsom
• 2 db tv paprika
• 1 tk pirospaprika
• 300 ml víz
• 400 g darált hús (ízlés szerint sózva, borsozva, plusz 1-2 gerezd zúzott fokhagyma)
• 250 g csiperkegomba
• 250 ml tejszín vagy tejföl
• 1 púpozott ek liszt
Elkészítés:
A feldarabolt szalonnát megpirítjuk a zsiradékon.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd pár percig sütjük.
Közben a darált húst befűszerezzük, majd falatnyi gombócokat formázunk belőle.
A lecsós alapot felöntjük vízzel, megszórjuk pirospaprikával.
Beletesszük gombócokat és a szeletekre vágott gombát, majd közepesnél kisebb lángon puhára főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, majd a mártáshoz keverjük. Forralunk rajta egyet, majd amikor besűrűsödött tálalhatjuk is.
Tésztával vagy nokedlivel nagyon finom! 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése