2015. május 21., csütörtök

Szilvás lepény

Volt egy pár szem szilvám, ami már senkinek sem kellett. Gondoltam összedobok egy gyors sütit belőle a kedvenc omlós tésztámmal. Csak fél adagot sütöttem, de a receptbe az egész adag mennyiségét írom le.
 
Szilvás lepény
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 450 g liszt
  • 250 g vaj (picit olvasztva)
  • 150g barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
  • 10 db ringló szilva
  • 5 csapott ek. barna cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 ek. vaj
  • kevés búzadara
 Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. Megszórjuk barna cukorral és fahéjjal, majd kevés vajon kicsit megdinszteljük. Alaposan kihűtjük.



A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, a 2/3 részét  kinyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük, és megszórjuk egy kevés búzadarával.



A tésztára rendezzük a szilva szeleteket és szórunk rá egy kevés búzadarát.


A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a süti tetejét.


180 fokon kb. fél órát sütjük.
Ízlés szerint szórhatunk a kész süteményre porcukrot.

3 megjegyzés:

  1. Meglepően finom lett,ízletes friss puha,talált süllyedt!!

    VálaszTörlés
  2. Isteni! Màr sokszor megcsinàltam. Köszönöm a jó recepted! 🙂

    VálaszTörlés