Ez egy
régebbi tortám, aminek most találtam meg a fotóit. Nem egy cukrász remekmű, de
nagyon finom. :)
Csokis-banános puding torta |
Hozzávalók:
A
piskótához:
- 10 dkg liszt
- 12,5 dkg cukor
- 3 db tojás
- 3 ek víz
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
- 8 dl tej
- 16 db édesítő tabletta (vagy ízlés szerint cukor)
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 3 db nagyobb méretű banán
- 5 dl cukrász tejszín
- 2 csomag habfixáló por
- ízlés szerint bármilyen díszítés
Először a
piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval
kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
lisztet, a vizet és a sütőport. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert
tojásfehérjét.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát és 180 fokon,
tűpróbával kb 20 percig sütjük.
A tejből, a
pudingporból és az édesítőből sűrű krémet főzünk, majd félretesszük hűlni.
A megsült
piskótát két részre vágjuk.
Az alsó
részre rákenjük a krém felét, majd felkarikázott banánt teszünk rá.
Erre kerül a
piskóta másik fele, majd krém és megint banán. 1 éjszakát pihentetjük a
hűtőben.
Másnap a
tetejére elkészítjük a habot, a tejszín és a habfixáló felhasználásával. A
robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a torta
tetejére. Tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése