Bűnösen jó étel! A rezgő, néhol ropogós bőr és az omlós hús
teljesen le tud venni a lábamról 🙂
Sült csülök |
Hozzávalók:
- 2 db kisebb csülök
- ételízesítő
- 4 db fokhagymagerezd
- 5 szem fekete bors
- fél tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- olíva olaj
Elkészítés:
A csülköket feltesszük főni egy kuktában az
ételízesítő, a fokhagyma, a fekete bors, a kömény és a babérlevél
hozzáadásával, annyi vízben, hogy 2 ujjnyira ellepje. Kb. 45 percig főzzük. Ha nem kuktában készítjük, akkor több időt fog igénybe venni.
Kivesszük a csülköket a kuktából, és sütőpapírral borított, olajjal
kikent tepsibe fektetjük. Meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, sózzuk,
borsozzuk, és kb 35 perc alatt pirosra sütjük.
Rizibizivel vagy burgonyapürével tálalhatjuk.
Bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése