2015. május 16., szombat

Sült csülök

Bűnösen jó étel! A rezgő, néhol ropogós bőr és az omlós hús teljesen le tud venni a lábamról 🙂


Sült csülök

Hozzávalók:
  • 2 db kisebb csülök
  • ételízesítő
  • 4 db fokhagymagerezd
  • 5 szem fekete bors
  • fél tk őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • olíva olaj

Elkészítés:

A csülköket feltesszük főni egy kuktában az ételízesítő, a fokhagyma, a fekete bors, a kömény és a babérlevél hozzáadásával, annyi vízben, hogy 2 ujjnyira ellepje. Kb. 45 percig főzzük. Ha nem kuktában készítjük, akkor több időt fog igénybe venni.

Kivesszük a csülköket a kuktából, és sütőpapírral borított, olajjal kikent tepsibe fektetjük. Meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, és kb 35 perc alatt pirosra sütjük.
Rizibizivel vagy burgonyapürével tálalhatjuk.

Bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése