Tegnapról maradt két darab sült kolbászom. Reggelire nem lett volna elég hármunknak, kidobni meg nem akartam. Így elővettem ezt a régi lepénypalacsinta receptet, és nagyon finom reggeli kerekedett belőle.
Kolbász helyett tehetünk bele sonkát, virslit, krinolint, zöldségeket, vagy bármit, amit szeretünk.
Természetesen nem kell előre megsütött kolbászt tenni bele, nekem is csak azért került bele mert volt kéznél. Elég a palacsinta tészta hozzáadása előtt kicsit átpirítani a hozzávalókat.
- 2 db kolbász (kb. 15 cm)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 125 g liszt
- 2 tojás
- 190 ml szóda
- 1 csipet só
- 1-2 ek. olíva olaj a sütéshez
A palacsinta tészta
hozzávalóit egy tálban egy habverő segítségével összekeverjük, majd félre tesszük,
hogy álljon egy kicsit.
Egy nagyobb, teflonos serpenyőben olajat hevítünk és
megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát és a kolbászt.
Ráöntjük a palacsinta tésztát és közepes lángon pár percig
sütjük. Folyamatosan alákukucskálhatunk, hogy eléggé megpirult-e már.
Ha elég sültnek látjuk az alját, megfordítjuk. Na most itt
álljunk meg egy pillanatra, mert ez nem annyira egyszerű. 🙂 Ha valaki nagyon ügyes, és úgy
"séfesen", egy csukló mozdulattal át tudja fordítani, akkor tegye
meg. Én amilyen szerencsétlen tudok lenni, tuti kiborítanám a földre az egész
kreálmányt, úgyhogy az ilyesmihez hozzá
se fogok. Meg lehet próbálni sütőlapáttal is átfordítani, de nekem
olyankor eltörik a lepényem. Én rá szoktam borítani egy hasonló méretű teflonos
serpenyőt, átfordítom, aztán abban sütöm tovább. Szerintem így a legegyszerűbb.
Én paradicsommal, paprikával és újhagymával tálaltam, de bármilyen
salátával finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése