Az utóbbi pár napban kétszer is gyros volt nálunk a menü,mert nagyon szeretjük.
Mindig másképp fűszerezem, mert szeretem minél többféleképpen kipróbálni. Néha az oregánó dominál, néha a csípős ízek, máskor meg a fokhagyma. Éppen ezért nincs bevált gyros fűszer receptem, de azért leírom, hogy most miket használtam.
Természetesen mindenki úgy variálja az arányokat, ahogy az ízlésének megfelel,
mi így szeretjük.
Gyros tál |
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 8-10 ek. olíva olaj
- 1,5 ek. só
- 1/2 tk. őrölt fekete bors
- 2 tk. fokhagyma granulátum
- 1 ek. morzsolt oregánó
- 1 tk. morzsolt kakukkfű
- 1 tk őrölt kömény
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük a fűszerekkel.
Kb. 1 órát állni hagyjuk, addig elkészíthetjük a köreteket.
A húst 2-3 adagban sütjük meg nagy lángon, az olíva olajat is ebben az
arányban adagoljuk.
Én egyik nap steak burgonyával és tzatzikivel tálaltam, másik
alkalommal pitával, kapros öntettel és zöldségekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése