A kislányom ma főzni szeretett volna, így ezt az egyszerű, de annál finomabb csirkenyársat készítettük el.
Fontos volt, hogy sült krumpli legyen hozzá, mert ki akarta próbálni a vadiúj krumpli hámozóját, amit a tegnap délelőtti bevásárláskor vetetett. 🙂
Egy 9 éves háziasszonynak legyen saját krumpli hámozója, na! 😅
Hozzávalók:
• 400 g csirkemell filé
• 2 ek olíva olaj a sütéshez
A páchoz:
• 1 ek házi ételízesítő
• ízlés szerint őrölt feketebors
• 2-3 ek barbecue szósz
• 1 tk fokhagymapor
Elkészítés:
A csirkemellet kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, majd összeforgatjuk a csirkemellel.
Minimum 1 órát hagyjuk pihennni.
A bepácolt húscsíkokat "hullámosan" nyársakra húzzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és szép egyenletesen megsütjük.
Természetesen grillen is lehet sütni.
Én most sütőben sült burgonyával és vegyes salátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése