Ez az étel teljesen véletlenül készült.
Általában már napokkal előbb eldöntjük, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd, de a mai napon még késő délelőtt sem tudtam, hogy mit is főzzek.
Így aztán összekapkodtam ezt-azt a hűtőből és hozzáfogtam.
Másfél óra alatt, körettel, salátával egyetemben elkészült az ebédünk. 🙂 Nagy örömömre mindenkinek ízlett, így én is elégedett lehetek.
Hozzávalók:
A hagymás paprika sütéséhez:
• 1 ek olaj
• 1 nagyobb vöröshagyma
• 1/2 piros kaliforniai paprika
• 1/2 sárga kaliforniai paprika
• 1/2 zöld kaliforniai paprika
• só, bors
A hús masszához:
• 500 g darálthús
• 1/2 tk só
• 1/2 mk őrölt feketebors
• 1/2 tk őrölt kömény
• 1/2 tk őrölt pirospaprika
• 1 tojás
• 20 g darált zabpehely
A sütőforma kibéleléséhez:
• 100 g bacon
A töltelékhez:
• 2 db főtt tojás
• 60 g gépsonka
• 60 g szeletelt sajt
A fasírtok tetejére:
• 1 ek olaj
• 6 nagy csipet reszelt sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és pár perc alatt átsütjük. Félre tesszük kihűlni.
A húsmassza hozzávalóit összedolgozzuk, majd belekeverjük a hagymás sült paprikát.
A sütő formát kibéleljük baconnal.
A baconra kanalazzuk a fasírt massza felét. Ezután rátesszük a sonkát, a karikára vágott főtt tojást és a sajt szeleteket.
Én olyan sütő formát használtam amiben kis zsemléket lehet sütni, de tehetjük a fasírtokat muffin formába, vagy egy sima tepsibe. Ha normál tepsit használunk akkor a megformázott fasírtokat bele tekerjük a baconba.
A töltelékre rendezzük a maradék fasírt masszát és vékonyan lekenjük olajjal.
A sütő formát lefedjük alufóliával, de lehetőség szerint úgy, hogy a fólia ne érjen a fasírtokhoz.
200°C-os előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal. Még kb. 15 percet sütjük fólia nélkül, amíg a sajt szépen megpirul.
Tetszőleges körettel és friss salátával tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése