Aki figyelemmel kíséri a blogot, az láthatta, hogy pár hete lecseréltem a kezdő fotót az egyik kedvenc túrós sütim fotójára.
Namost okosan meg is álltam ennél a mozzanatnál és a receptet elfelejtettem feltenni hozzá. 😊
Most ezt pótolom, mert egy kedves olvasó megkeresett e-mailben, hogy kíváncsi lenne rá.
Íme tehát a fincsi túrós pite recept, ha már magamtól nem volt annyi eszem, hogy megosszam. 😊😊😊
Túrós pite |
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 50 g porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja (nekem most nem volt itthon, úgyhogy egy fél fiola citrom aromát tettem bele)
- 1 tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1/2 cs vaníliapuding
- 2 tojásfehérje habja
- 1 marék mazsola (elhagyható)
A tésztához:
- 250 g liszt
- 125 g vaj
- 100 g cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1/2 cs sütőpor
- 1 ek tejföl
Elkészítés:
A
tojásokat szétválasztjuk. Az egyik sárgáját félretesszük a
tésztába, a másik a töltelékhez kell. Először a tölteléket készítjük el. A fehérjét egy csipet só
hozzáadásával kemény habbá verjük, majd félretesszük. A
töltelék további hozzávalóit egy robotgéppel krémesre
keverjük.
A
lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot.
Alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá tejfölt. Nekem
kellett bele az egy evőkanálnyi. A tészta egyik felét kinyújtjuk,
egy tepsibe tesszük, majd villával megszurkáljuk. Nálam a tepsi
mérete: 18x27 cm és 6 cm magas.
A
tojásfehérje habot a krémbe forgatjuk. Rákenjük a tepsiben lévő
tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd a krémre
helyezzük. A tetejét is megszurkáljuk egy villával, majd 175 C
fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Tálaláskor
megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése