2024. március 3., vasárnap

Enchiladas - töltött, sült tortilla

Ezt az ételt a lányom kedvéért szoktam készíteni, mert nagyon szereti.

Ebédre, vacsorára, vagy csak úgy nassolni, ez a finomság mindig sikert arat.
A töltelék ízlés szerint változtatható, kinek mi a szimpatikus.



Enchiladas - töltött, sült tortilla 

Videó 



Hozzávalók:

     • 6 tortilla lap

A töltelékhez:

     • 2 ek olíva olaj
     • 300 g csirkemell filé
     • 2 hagyma
     • 3 gerezd fokhagyma
     • só, bors
     • 2 tk mexikói fűszerkeverék
     • 1 piros kaliforniai paprika
     • 1 zöld kaliforniai paprika
     • 1 kis doboz csemege kukorica
     • 100 g reszelt sajt
     • 200 g krémsajt

A tetejére:

     • 5-6 ek paradicsomszósz
     • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:

A töltelékhez egy edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne pirítani a kis kockákra vágott csirkemellet.
Hozzáadjuk az aprított hagymát, a fokhagymát, a feldarabolt paprikákat és a kukoricát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel.
Magas lángon addig pirítjuk, amíg a hús meg nem sül. Kicsit félre tesszük hűlni.
Ezután hozzáadjuk a krémsajtot és a reszelt sajtot, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Egy hőálló tálat kikenünk olajjal.
A tortilla lapok két oldalát levágjuk, hogy egyenes legyen. Teszünk rájuk a töltelékből, feltekerjük, és a tálba helyezzük őket.
A tortillák tetejét lekenjük paradicsomszósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 210°C- os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése