Ezt az ételt a lányom kedvéért szoktam készíteni, mert nagyon szereti.
Ebédre, vacsorára, vagy csak úgy nassolni, ez a finomság mindig sikert arat.A töltelék ízlés szerint változtatható, kinek mi a szimpatikus.
Hozzávalók:
• 6 tortilla lap
A töltelékhez:
• 2 ek olíva olaj
• 300 g csirkemell filé
• 2 hagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 2 tk mexikói fűszerkeverék
• 1 piros kaliforniai paprika
• 1 zöld kaliforniai paprika
• 1 kis doboz csemege kukorica
• 100 g reszelt sajt
• 200 g krémsajt
A tetejére:
• 5-6 ek paradicsomszósz
• 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
A töltelékhez egy edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne pirítani a kis kockákra vágott csirkemellet.
Hozzáadjuk az aprított hagymát, a fokhagymát, a feldarabolt paprikákat és a kukoricát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel.
Magas lángon addig pirítjuk, amíg a hús meg nem sül. Kicsit félre tesszük hűlni.
Ezután hozzáadjuk a krémsajtot és a reszelt sajtot, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Egy hőálló tálat kikenünk olajjal.
A tortilla lapok két oldalát levágjuk, hogy egyenes legyen. Teszünk rájuk a töltelékből, feltekerjük, és a tálba helyezzük őket.
A tortillák tetejét lekenjük paradicsomszósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 210°C- os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése