Ki ne szeretné a krémes túrótortát? Hát még ha nem kell külön a tésztájával bíbelődni, hanem egy pillanat alatt elő tudjuk kapni a hűtőből.
A jó öreg kész leveles tésztát pár perc alatt méretre vágjuk, és már tölthetjük is bele a villámgyorsan összedobható krémet.
Innentől már a sütő és a hűtő elvégzi a dolgát, mi pedig hátra dőlve élvezhetjük minimális munkánk gyümölcsét. Van ennél jobb? 😊
Túrótorta leveles tésztából
Videó!
Hozzávalók: (26 cm Ø tortaforma)
• 2 csomag friss leveles tészta (2x275 g)
A töltelékhez:
• 400 g krémes túró
• 400 ml habtejszín
• 100 g cukor
• 2 tojás
• 1 ek vanília kivonat
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 ek olvasztott vaj
A díszítéshez:
• néhány darab eper (elhagyható)
• porcukor
Elkészítés:
A két leveles tészta lapot egymásra tesszük és egy sodrófa segítségével kissé összenyomjuk.
Egy kapcsos tortaforma alját a tésztára tesszük és körbe vágjuk.
A formát kibéleljük sütőpapírral és bele helyezzük a tészta korongot.
A maradék tésztából 4-5 cm széles csíkokat vágunk és egy peremet készítünk belőle a süteménynek.
A tészta alját megszurkáljuk egy villával és félre tesszük.
Egy nagy tálba tesszük a töltelék hozzávalóit és 2-3 perc alatt egyenletes, csomómentes masszává keverjük.
Az elkészült tölteléket a formába öntjük.
Előmelegített, hőlégkeveréses, 180 °C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Amikor elkészült a sütemény, langyosra hűtjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg jól le nem hűl.
Az a legjobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni.
Tálaláskor porcukorral és némi gyümölccsel díszítjük. Nekem most eper volt itthon, de bármilyen tetszőleges bogyós gyümölcs illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése