2024. február 19., hétfő

Spenótos-Fetás csiga

Gyakran szoktam mindenféle töltött csigákat sütni, ezek közül is az egyik kedvencem ez a spenótos. Ropogós, a Fetától kissé sós finomság, amit képtelenség 1-2 darab után abbahagyni. Nekem legalábbis még nem jött össze. 🙈

Még a válogatós lányom is jóízűen eszi, pedig a világból ki lehet kergetni a spenóttal.

Ha valaki nem kedveli a spenótot, ki is hagyhatja. (Bár nagy kár lenne... 🙂)


Spenótos-Fetás csiga 

Videó 




 Hozzávalók:

     • 1 csomag friss leveles tészta (275 g)

A töltelékhez:
     • 1 ek olívaolaj
     • 1 közepes fej vöröshagyma
     • 1 gerezd fokhagyma
     • 100 g friss spenót
     • 2 csipet só
     • 2 csipet bors
     • 2 csipet szerecsendió
     • 250 g Feta sajt
     • 65 g natúr krémsajt
     • 1 db tojás

A lekenéshez:
     • 1 db tojás

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor nagyjából megsült, rátesszük a spenót leveleket.
Fedő alatt készre pároljuk.
Ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük.
Félre tesszük kihűlni.
Egy tálba tesszük a Fetát és a krémsajtot, majd egy villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.
Kiterítjük a leveles tésztát és rákenjük a Fetás krémet.
Elosztjuk rajta a hagymás spenótot és óvatosan feltekerjük.
Egy éles késsel kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Lekenjük felvert tojással.
Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése