2024. február 10., szombat

Pudingos szelet - sütés nélkül

 Ez a villámgyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor hihetetlenül finom süti a lányom kedvence. Rendszeresen készül a kedvéért, mert imádja a pudingos dolgokat.

Semmilyen különleges hozzávaló nem kell hozzá, a végeredmény mégis van olyan finom, mintha egy cukrászdában vettük volna. (A lányom legalábbis ezt mondja 😄 )
Nyugodtan vonjuk be a gyerekeket is a süti összeállításába, az én lányom is nagyon szeret vele foglalatoskodni. 😊



Pudingos szelet - sütés nélkül 

Videó!



Hozzávalók: (24×24 cm-es formához)

     • 29 db babapiskóta
     • 200 ml tej

A vaníliás krémhez:
     • 400 ml tej
     • 1 csomag vaníliás pudingpor
     • 1 tk vanília kivonat
     • 10 db édesítő tabletta, vagy 40 g cukor

A csokoládés krémhez:
     • 400 ml tej
     • 1 csomag csokoládés pudingpor
     • 10 db édesítő tabletta, vagy 40 g cukor
     • 65 g mazsola
     • 1 tk rumaroma


A tejszínhez:
     • 400 ml habtejszín
     • 1 mk folyékony édesítőszer (vagy 1 tk porcukor)
     • 2 csomag habfixáló

A díszítéshez:
     • 100 g darabolt földimogyoró
     • reszelt csokoládé


Elkészítés:

A vaníliás krémhez egy főzőedénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt, a vanília kivonatot és a vaníliás pudingport. Közepes lángon sűrűre főzzük.
A csokis krémhez egy főzőedénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt, a mazsolát, a rumaromát és a csokoládés pudingport. Közepes lángon ezt is készre főzzük.
A babapiskótákat tejbe forgatjuk, majd a formába fektetjük az első réteget. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd ezután megint egy réteg tejbe forgatott babapiskóta következik.
Ezután ráöntjük a csokis krémet, majd pár órára az egészet hűtőbe tesszük.
A habtejszínt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a folyékony édesítőt és a habfixálót, majd az egészet habbá verjük.
A tejszínhabot a süti tetejére tesszük, majd ízlés szerint reszelünk rá egy kis csokit.
Jól lehűtve tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése