Ez a villámgyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor hihetetlenül finom süti a lányom kedvence. Rendszeresen készül a kedvéért, mert imádja a pudingos dolgokat.
Semmilyen különleges hozzávaló nem kell hozzá, a végeredmény mégis van olyan finom, mintha egy cukrászdában vettük volna. (A lányom legalábbis ezt mondja 😄 )
Nyugodtan vonjuk be a gyerekeket is a süti összeállításába, az én lányom is nagyon szeret vele foglalatoskodni. 😊
Pudingos szelet - sütés nélkül Videó! |
Hozzávalók: (24×24 cm-es formához)
• 29 db babapiskóta
• 200 ml tej
A vaníliás krémhez:
• 400 ml tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 tk vanília kivonat
• 10 db édesítő tabletta, vagy 40 g cukor
A csokoládés krémhez:
• 400 ml tej
• 1 csomag csokoládés pudingpor
• 10 db édesítő tabletta, vagy 40 g cukor
• 65 g mazsola
• 1 tk rumaroma
A tejszínhez:
• 400 ml habtejszín
• 1 mk folyékony édesítőszer (vagy 1 tk porcukor)
• 2 csomag habfixáló
A díszítéshez:
• 100 g darabolt földimogyoró
• reszelt csokoládé
Elkészítés:
A vaníliás krémhez egy főzőedénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt, a vanília kivonatot és a vaníliás pudingport. Közepes lángon sűrűre főzzük.
A csokis krémhez egy főzőedénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt, a mazsolát, a rumaromát és a csokoládés pudingport. Közepes lángon ezt is készre főzzük.
A babapiskótákat tejbe forgatjuk, majd a formába fektetjük az első réteget. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd ezután megint egy réteg tejbe forgatott babapiskóta következik.
Ezután ráöntjük a csokis krémet, majd pár órára az egészet hűtőbe tesszük.
A habtejszínt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a folyékony édesítőt és a habfixálót, majd az egészet habbá verjük.
A tejszínhabot a süti tetejére tesszük, majd ízlés szerint reszelünk rá egy kis csokit.
Jól lehűtve tálaljuk.
• 29 db babapiskóta
• 200 ml tej
A vaníliás krémhez:
• 400 ml tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 tk vanília kivonat
• 10 db édesítő tabletta, vagy 40 g cukor
A csokoládés krémhez:
• 400 ml tej
• 1 csomag csokoládés pudingpor
• 10 db édesítő tabletta, vagy 40 g cukor
• 65 g mazsola
• 1 tk rumaroma
A tejszínhez:
• 400 ml habtejszín
• 1 mk folyékony édesítőszer (vagy 1 tk porcukor)
• 2 csomag habfixáló
A díszítéshez:
• 100 g darabolt földimogyoró
• reszelt csokoládé
Elkészítés:
A vaníliás krémhez egy főzőedénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt, a vanília kivonatot és a vaníliás pudingport. Közepes lángon sűrűre főzzük.
A csokis krémhez egy főzőedénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt, a mazsolát, a rumaromát és a csokoládés pudingport. Közepes lángon ezt is készre főzzük.
A babapiskótákat tejbe forgatjuk, majd a formába fektetjük az első réteget. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd ezután megint egy réteg tejbe forgatott babapiskóta következik.
Ezután ráöntjük a csokis krémet, majd pár órára az egészet hűtőbe tesszük.
A habtejszínt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a folyékony édesítőt és a habfixálót, majd az egészet habbá verjük.
A tejszínhabot a süti tetejére tesszük, majd ízlés szerint reszelünk rá egy kis csokit.
Jól lehűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése