Ki ne szeretné a kínai büfékben kapható különféle finomságokat?
Nálam az abszolút kedvenc a csirkés-zöldséges tészta.
Azelőtt ha betévedtünk egy ilyen kifőzdébe, biztos, hogy tésztával indítottam. A gond viszont az, hogy időnként bele lehet futni egy-egy kevésbé ízletesen elkészített variációba. Néhány évvel ezelőtt, egy ilyen kellemetlen élmény után készítettem el először ezt a receptet. Annyira ízlett az egész családnak, hogy azóta már csak nagyon ritkán megyünk kínai büfébe (akkor is csak olyanba amit már jól ismerünk). 🙂Ha valaki hús nélkül szeretné elkészíteni, tegye meg nyugodtan, mert úgy is nagyon finom.
Kínai tészta csirkével és zöldségekkel Videó! |
Hozzávalók:
• 200 g Mie tészta (lehet másfajta is)
• 250 g csirkemell
• 1 nagy sárgarépa
• 100 g káposzta
• 2 közepes hagyma
• 3-4 újhagyma
• 100 g mungóbabcsíra (elhagyható)
• 1 kk gyömbérpor
• 3 ek szezámolaj
• 5-6 ek szójaszósz
• 2-3 ek halszósz
• 2 tk szezámmag
• 1 csipet bors
Elkészítés:
A tésztát 4-5 perc alatt megfőzzük.
Egy wokban (vagy egy tetszőleges edényben) felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a vékony darabokra vágott csirkemellet. Ízlés szerint meglocsoljuk szójaszósszal, adunk hozzá egy csipet borsot, majd hirtelen átsütjük.
Amikor elkészült a hús, kiszedjük az edényből és félretesszük.
A visszamaradt olajba tesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát és káposztát, és a vékony szálakra vágott sárgarépát.
Meglocsoljuk szójaszósszal, halszósszal, megszórjuk gyömbér porral, majd folyamatosan kevergetve átpirítjuk.
Amikor már szépen átpirult a zöldség, beletesszük a csírát, a felkarikázott újhagymát és a szezámmagot, majd sütjük még 1 percig.
A végén a zöldségekhez adjuk a csirkemellet és a főtt tésztát, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Tálaláskor még megszórjuk egy kis felkarikázott újhagymával és egy csipet szezámmaggal.
• 200 g Mie tészta (lehet másfajta is)
• 250 g csirkemell
• 1 nagy sárgarépa
• 100 g káposzta
• 2 közepes hagyma
• 3-4 újhagyma
• 100 g mungóbabcsíra (elhagyható)
• 1 kk gyömbérpor
• 3 ek szezámolaj
• 5-6 ek szójaszósz
• 2-3 ek halszósz
• 2 tk szezámmag
• 1 csipet bors
Elkészítés:
A tésztát 4-5 perc alatt megfőzzük.
Egy wokban (vagy egy tetszőleges edényben) felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a vékony darabokra vágott csirkemellet. Ízlés szerint meglocsoljuk szójaszósszal, adunk hozzá egy csipet borsot, majd hirtelen átsütjük.
Amikor elkészült a hús, kiszedjük az edényből és félretesszük.
A visszamaradt olajba tesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát és káposztát, és a vékony szálakra vágott sárgarépát.
Meglocsoljuk szójaszósszal, halszósszal, megszórjuk gyömbér porral, majd folyamatosan kevergetve átpirítjuk.
Amikor már szépen átpirult a zöldség, beletesszük a csírát, a felkarikázott újhagymát és a szezámmagot, majd sütjük még 1 percig.
A végén a zöldségekhez adjuk a csirkemellet és a főtt tésztát, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Tálaláskor még megszórjuk egy kis felkarikázott újhagymával és egy csipet szezámmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése