2024. február 15., csütörtök

Gombás rizs

 Sokszor készítek rizses ételeket, mert nagyon szeretjük.

Ezt a gombás verziót a férjem kérésére szoktam megfőzni, mert ez a kedvenc körete.
Az a jó ebben a fogásban, hogy nem csak köretként kínálhatjuk, hanem önálló fogásként is.
Tetszés szerint variálhatjuk a kedvenc zöldségünkkel. Én készítettem már cukkinivel, zöldbabbal és reszelt sárgarépával is. Mindegyik nagyon finom. 😊




Gombás rizs 

Videó 



Hozzávalók:

     • 1 ek étolaj
     • 1 hagyma
     • 1 gerezd zúzott fokhagyma
     • 200 g gomba
     • 1 tk só
     • 1/2 kk bors
     • 1 csésze jázmin rizs (250 ml)
     • 2 csésze víz
     • 1 tk ételízesítő
     • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld


Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár percig kevergetve átpirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és azt is átpirítjuk.
Belekeverjük az átmosott rizst és megvárjuk amíg kicsit kifehéredik. Felöntjük a vizzel, és alacsony lángon, lefedve addig főzzük, amíg a víz nagyja eltűnik.
Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot és a tűzhelyen hagyva készre pároljuk.
Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése