Sokszor készítek rizses ételeket, mert nagyon szeretjük.
Ezt a gombás verziót a férjem kérésére szoktam megfőzni, mert ez a kedvenc körete.Az a jó ebben a fogásban, hogy nem csak köretként kínálhatjuk, hanem önálló fogásként is.
Tetszés szerint variálhatjuk a kedvenc zöldségünkkel. Én készítettem már cukkinivel, zöldbabbal és reszelt sárgarépával is. Mindegyik nagyon finom. 😊
![]() |
Gombás rizs Videó |
Hozzávalók:
• 1 ek étolaj
• 1 hagyma
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 200 g gomba
• 1 tk só
• 1/2 kk bors
• 1 csésze jázmin rizs (250 ml)
• 2 csésze víz
• 1 tk ételízesítő
• 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár percig kevergetve átpirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és azt is átpirítjuk.
Belekeverjük az átmosott rizst és megvárjuk amíg kicsit kifehéredik. Felöntjük a vizzel, és alacsony lángon, lefedve addig főzzük, amíg a víz nagyja eltűnik.
Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot és a tűzhelyen hagyva készre pároljuk.
Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük.
• 1 ek étolaj
• 1 hagyma
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 200 g gomba
• 1 tk só
• 1/2 kk bors
• 1 csésze jázmin rizs (250 ml)
• 2 csésze víz
• 1 tk ételízesítő
• 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár percig kevergetve átpirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és azt is átpirítjuk.
Belekeverjük az átmosott rizst és megvárjuk amíg kicsit kifehéredik. Felöntjük a vizzel, és alacsony lángon, lefedve addig főzzük, amíg a víz nagyja eltűnik.
Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot és a tűzhelyen hagyva készre pároljuk.
Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése