Teljesen beleszerettem a leveles tésztából készült ételekbe, legyen az sós, vagy édes.
Ez a gyümölcsös verzió is nagy sikert aratott a család körében, így gondoltam megosztom veletek is.
Mivel van érdeklődés a leveles tésztás finomságokra, ezután itt a blogon megtalálhatjátok ezeket a recepteket egy csokorba gyűjtve a főoldalon a címkék között.
Ezen kívül részletes videó recepteket is találhattok az új YouTube csatornámon, amin csak leveles tésztás finomságokat töltök fel.
A csatornát az alábbi linken találjátok:
https://www.youtube.com/@BlatterteigRezepte
Gyertek és nézelődjetek! 🙂
Erdei gyümölcsös-vaníliás szelet
Videó!
Hozzávalók:
• 1 csomag friss leveles tészta (275 g)
A pudinghoz:
• 250 ml tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 30 g cukor
A gyümölcshöz:
• 150 g fagyasztott bogyós gyümölcs
• 1/2 csomag vaníliás pudingpor
• 25 g cukor
A tetejére:
• tojás
• szeletelt mandula
A díszítéshez:
• porcukor
Elkészítés:
A puding hozzávalóit egy edénybe tesszük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket és a cukrot egy másik edénybe tesszük és felforraljuk. Ha már levet eresztett, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pudingport. Visszatesszük a tűzre és hagyjuk egyet rottyanni, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát félbe vágjuk. Az egyik felére kenjük a pudingot úgy, hogy egy 2 cm-es sávot körben szabadon hagyunk.
A puding tetején elosztjuk a gyümölcsöt, majd a szabadon hagyott tészta sávot lekenjük felvert tojással.
A másik tészta lapot a gyümölcsös tésztára helyezzük, majd körben lenyomkodjuk egy villával.
A tészta tetejét néhány helyen bevagdossuk, majd lekenjük tojással és megszórjuk szeletelt mandulával.
Előmelegített 200°C-os sütőben 20 percet sütjük.
Tálaláskor porcukorral díszítjük.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon klassz
VálaszTörlés