2024. február 28., szerda

Erdei gyümölcsös-vaníliás szelet

Teljesen beleszerettem a leveles tésztából készült ételekbe, legyen az sós, vagy édes. 

Ez a gyümölcsös verzió is nagy sikert aratott a család körében, így gondoltam megosztom veletek is. 

Mivel van érdeklődés a leveles tésztás finomságokra, ezután itt a blogon  megtalálhatjátok ezeket a recepteket egy csokorba gyűjtve a főoldalon a címkék között. 

Ezen kívül részletes videó recepteket is találhattok az új  YouTube csatornámon,  amin csak leveles tésztás finomságokat töltök fel.

A csatornát az alábbi linken találjátok:

https://www.youtube.com/@BlatterteigRezepte

Gyertek és nézelődjetek! 🙂


Erdei gyümölcsös-vaníliás szelet 


Videó!


 Hozzávalók:


     • 1 csomag friss leveles tészta (275 g)

A pudinghoz:

     • 250 ml tej
     • 1 csomag vaníliás pudingpor
     • 30 g cukor

A gyümölcshöz:

     • 150 g fagyasztott bogyós gyümölcs
     • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
     • 25 g cukor

A tetejére:

     •  tojás
     • szeletelt mandula

A díszítéshez:

     • porcukor

Elkészítés:

A puding hozzávalóit egy edénybe tesszük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket és a cukrot egy másik edénybe tesszük és felforraljuk. Ha már levet eresztett, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pudingport. Visszatesszük a tűzre és hagyjuk egyet rottyanni, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát félbe vágjuk. Az egyik felére kenjük a pudingot úgy, hogy egy 2 cm-es sávot körben szabadon hagyunk.
A puding tetején elosztjuk a gyümölcsöt, majd a szabadon hagyott tészta sávot lekenjük felvert tojással.
A másik tészta lapot a gyümölcsös tésztára helyezzük, majd körben lenyomkodjuk egy villával.
A tészta tetejét néhány helyen bevagdossuk, majd lekenjük tojással és megszórjuk szeletelt mandulával.
Előmelegített 200°C-os sütőben 20 percet sütjük.
Tálaláskor porcukorral díszítjük. 

2 megjegyzés: