2024. február 24., szombat

Egészben sült rántott csirke

 Ki ne szeretné a rántott csirkét?

Nálunk mindenki, bármennyit, bármikor.
Viszont csak a háziasszonynak jut az a nemes feladat, hogy élvezheti a panírozás szépségeit. 🥴 A lemoshatatlan, ragacsos ujjakat, a mosogatni valót, és a (nálam elmaradhatatlan) földre potyogó lisztet és prézlit.
Így néha - hogy hamarabb szabaduljak- egyben panírozom be a csirkét, aztán fogyasztáskor mindenki letörheti magának a neki szimpatikus darabokat. Ezt a gyerekek nagyon szokták élvezni. 😊
Most sült krumplit és savanyúságokat ettünk hozzá, de bármilyen tetszőleges körettel tálalhatjuk.



Egészben sült rántott csirke 

Videó!



Hozzávalók:

     • 1 egész csirke (850 g)

     • só, bors

     • 150 g liszt

     • 4 tojás

     • 150 g zsemlemorzsa

     • 1liter olaj a sütéshez


Elkészítés:

A csirkét a hát résznél végig vágjuk, majd kinyitjuk. A mell részénél is elvágjuk, így 2 fél csirkét kapunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd bő olajban megsütjük.
Ízlés szerinti körettel, salátával, vagy savanyúsággal tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése