Ki ne szeretné a rántott csirkét?
Nálunk mindenki, bármennyit, bármikor.
Viszont csak a háziasszonynak jut az a nemes feladat, hogy élvezheti a panírozás szépségeit. 🥴 A lemoshatatlan, ragacsos ujjakat, a mosogatni valót, és a (nálam elmaradhatatlan) földre potyogó lisztet és prézlit.
Így néha - hogy hamarabb szabaduljak- egyben panírozom be a csirkét, aztán fogyasztáskor mindenki letörheti magának a neki szimpatikus darabokat. Ezt a gyerekek nagyon szokták élvezni. 😊
Most sült krumplit és savanyúságokat ettünk hozzá, de bármilyen tetszőleges körettel tálalhatjuk.
Egészben sült rántott csirke Videó! |
Hozzávalók:
• 1 egész csirke (850 g)
• só, bors
• 150 g liszt
• 4 tojás
• 150 g zsemlemorzsa
• 1liter olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkét a hát résznél végig vágjuk, majd kinyitjuk. A mell részénél is elvágjuk, így 2 fél csirkét kapunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd bő olajban megsütjük.
Ízlés szerinti körettel, salátával, vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
• 1 egész csirke (850 g)
• só, bors
• 150 g liszt
• 4 tojás
• 150 g zsemlemorzsa
• 1liter olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkét a hát résznél végig vágjuk, majd kinyitjuk. A mell részénél is elvágjuk, így 2 fél csirkét kapunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd bő olajban megsütjük.
Ízlés szerinti körettel, salátával, vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése