2024. január 23., kedd

Túrófánk

 Így a Farsang közeledtével többféle fánkot is el szoktam készíteni, amik közül az egyik legfinomabb ez a túrófánk.

Pillanatok alatt elkészíthető, és ugyanúgy el is fogy.
Ha van egy kis vanília szósz is amibe mártogathatjuk, még inkább nem fogjuk tudni abbahagyni a nassolást. 🙂



Túrófánk 

Videó!



Hozzávalók:

A fánkhoz:

     • 250 g krémes túró

     • 2 tojás

     • 100 g cukor

     • 2 csomag vaníliás cukor

     • 250 g liszt

     • 1 csomag sütőpor

A sütéshez:

     • 750 ml olaj

A forgatáshoz:

     • 100 g cukor

Elkészítés:

A túrót és a tojásokat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd azzal is jól elkeverjük.
A lisztet és a sütőport a túrós masszába szitáljuk és az egészet egy robotgéppel összekeverjük.
A kész masszát egy nyomózsákba tesszük és a csücskét levágjuk.
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd kb. 3 cm átmérőjű darabokat nyomunk bele a zsákból. A darabokat egy kanál segítségével adagoljuk.
A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, majd még melegen cukorba forgatjuk. Ízlés szerint vanília szószt kínálhatunk hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése