Így a Farsang közeledtével többféle fánkot is el szoktam készíteni, amik közül az egyik legfinomabb ez a túrófánk.
Pillanatok alatt elkészíthető, és ugyanúgy el is fogy.Ha van egy kis vanília szósz is amibe mártogathatjuk, még inkább nem fogjuk tudni abbahagyni a nassolást. 🙂
Túrófánk Videó! |
Hozzávalók:
A fánkhoz:
• 250 g krémes túró
• 2 tojás
• 100 g cukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 250 g liszt
• 1 csomag sütőpor
A sütéshez:
• 750 ml olaj
A forgatáshoz:
• 100 g cukor
Elkészítés:
A túrót és a tojásokat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd azzal is jól elkeverjük.
A lisztet és a sütőport a túrós masszába szitáljuk és az egészet egy robotgéppel összekeverjük.
A kész masszát egy nyomózsákba tesszük és a csücskét levágjuk.
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd kb. 3 cm átmérőjű darabokat nyomunk bele a zsákból. A darabokat egy kanál segítségével adagoljuk.
A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, majd még melegen cukorba forgatjuk. Ízlés szerint vanília szószt kínálhatunk hozzá.
A fánkhoz:
• 250 g krémes túró
• 2 tojás
• 100 g cukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 250 g liszt
• 1 csomag sütőpor
A sütéshez:
• 750 ml olaj
A forgatáshoz:
• 100 g cukor
Elkészítés:
A túrót és a tojásokat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd azzal is jól elkeverjük.
A lisztet és a sütőport a túrós masszába szitáljuk és az egészet egy robotgéppel összekeverjük.
A kész masszát egy nyomózsákba tesszük és a csücskét levágjuk.
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd kb. 3 cm átmérőjű darabokat nyomunk bele a zsákból. A darabokat egy kanál segítségével adagoljuk.
A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, majd még melegen cukorba forgatjuk. Ízlés szerint vanília szószt kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése