Frissítő gyümölcsös finomság, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni.
Pillanatok alatt összedobható és 1 óra pihentetés után már kanalazhatjuk is. 😊
Fagyasztott gyümölcsökkel is készíthető!
Hozzávalók:
• 15 db vajas keksz
A krémhez:
• 250 g Mascarpone
• 100 ml tej
• 1 csomag főzés nélküli citromos vagy vaníliás pudingpor (pl.: Paradies Creme)
• 200 ml habtejszín
• 50 g porcukor
• 1 tk vanília kivonat
• 150 g görög joghurt
A gyümölcs réteghez:
• 175 g eper
• 125 g málna
• 65 g áfonya
• 60 g eper lekvár
Elkészítés:
A krém hozzávalóit egy robotgéppel krémesre keverjük.
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, hozzáadjuk az eper lekvárt és egy botmixerrel kissé áttörjük. A gyümölcsökből hagyjunk meg pár szemet a díszítéshez!
A kekszet összetörjük. Nem kell nagyon apróra, elég a kezünket használni.
Egy nagy tál aljába szórjuk az összetört kekszet, majd rá öntjük a krém felét.
Erre tesszük a gyümölcs keveréket, majd a krém másik felét.
A félretett gyümölcsökkel díszítjük.
Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Kedves Juli (remélem jól értelmezem a neved)! :-)
VálaszTörlésHű, tegnap, és ma millió receptedet böngésztem, nagyon ügyes vagy, annyira szép mind, különösen tetszik, hogy egy-két mondatot írsz még pluszban is, nem csak a száraz szöveg. Sőt kiegészíted a jó tanácsaiddal, tapasztalataiddal is. Hétköznapi, érthető, fotókkal, videókkal illusztrált, én köszönöm szépen, azt hiszem töltött bundáskenyeret "vadásztam" a neten, azután ragadtam itt...
További jó sütést/főzést kívánok!!
Ági
Kedves Ági!
TörlésNagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! Örülök, hogy tetszenek a receptek, remélem ízleni fog amit kipróbálsz.
A nevem igazából Szilvi, a férjem mondja rám időnként, hogy "Juli", innen a blog neve is. 🙂
További kellemes nézelődést kívánok, és ha bármikor kérdésed van, írj bátran!
Üdvözlettel: Szilvi
Ez aranyos, köszönöm szépen :-))
VálaszTörlés