A Tiramisu sokak kedvence, hát még ha egy mennyei csokis réteg is bele van csempészve.
Aki szereti a csokoládés finomságokat, az feltétlenül próbálja ki ezt a receptet! 🙂
Csokoládés Tiramisu VIDEÓ! |
Hozzávalók:
A piskóta réteghez :
• 28 db babapiskóta
• 300 ml kávé
A krémhez:
• 1-2 mk rumaroma
• 350 g Mascarpone
• 400 g habtejszín
• 2 ek porcukor
• 2 csomag habfixáló
A csokis réteghez:
• 100 g étcsokoládé
• 200 g tejcsokoládé
• 100 g habtejszín
A tetejére:
• 2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A krém hozzávalóit felverjük.
A csokoládékat és a hozzá való habtejszínt felmelegítjük úgy, hogy a csoki szépen felolvadjon.
Egy tálba teszünk egy réteg kávéba forgatott babapiskotát. Erre kenjük a krém felét, majd ráöntjük a csoki felét.
Ezután újra babapiskóta réteg következik, majd krém és csoki.
A végén megszórjuk kakaóporral, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Az a legjobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni.
A piskóta réteghez :
• 28 db babapiskóta
• 300 ml kávé
A krémhez:
• 1-2 mk rumaroma
• 350 g Mascarpone
• 400 g habtejszín
• 2 ek porcukor
• 2 csomag habfixáló
A csokis réteghez:
• 100 g étcsokoládé
• 200 g tejcsokoládé
• 100 g habtejszín
A tetejére:
• 2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A krém hozzávalóit felverjük.
A csokoládékat és a hozzá való habtejszínt felmelegítjük úgy, hogy a csoki szépen felolvadjon.
Egy tálba teszünk egy réteg kávéba forgatott babapiskotát. Erre kenjük a krém felét, majd ráöntjük a csoki felét.
Ezután újra babapiskóta réteg következik, majd krém és csoki.
A végén megszórjuk kakaóporral, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Az a legjobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése