2024. január 27., szombat

Cordon bleu

 Ezt az ételt nagyon gyakran készítem, 1-2 hetente biztosan a tányérra kerül.

Nem olyan bonyolult az elkészítése, mint azt sokan gondolják, úgyhogy kezdők is nyugodtan fogjanak hozzá.
Az a jó ebben a receptben, hogy mindenki az ízlésére formálhatja. Készülhet sertésből, borjúból, csirkéből, pulykából, bármilyen tetszőleges sajttal és sonkával. Én most pulykamellből készítettem, mert így szép nagy húsroládok lettek belőle. 🙂



Cordon bleu 

Videó!



Hozzávalók:


     • 3 nagy szelet pulykamell (~ 500 g)

     • só, bors

     • 6 szelet sonka (~ 150 g)

     • 150 g sajt 

     • 150 g liszt

     • 2-3 tojás

     • 200 g zsemlemorzsa

     • 1 l olaj a sütéshez


Elkészítés:

A hús szeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Mindegyik húsra teszünk 2 szelet sonkát és egy darab sajtot. A hús két szélét a sajtra hajtjuk és az egészet szorosan feltekerjük.
A hús roládokat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a két végüket újra tojásba mártjuk és a zsemlemorzsába nyomkodjuk.
Felhevítjük az olajat, majd beletesszük a bepanírozott húsokat. Amikor mindenhol kapott egy kis színt, lejjebb vesszük alatta a tüzet, és közepes lángon készre sütjük. Sütés közben időnként megfordítjuk.
Tetszőleges körettel és salátával tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése