Már nagyon régóta készülök oldalast sütni, de sajnos borzasztó nehéz itt olyat kapni, amin rajta van a vastag húsos rész. Általában csak a csontot árulják egy pici hússal.
Most viszont eljött az én időm, mert gyönyörű, húsos oldalasra leltem. 🙂Így el is készült belőle egy jó kis lakoma a család nagy örömére. 😊
Sült oldalas |
Hozzávalók:
• 2,5 kg sertés oldalas
• 4-5 ek sertészsír
• 2 vöröshagyma
• 1 fej fokhagyma
• só
• őrölt feketebors
• őrölt kömény
Elkészítés:
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral .
A hagymákat karikára vágjuk és a tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A húsdarabokat is sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és a hagyma ágyra tesszük.
Az egészet lefedjük alufóliával.
200 °C -on sütjük 1 órát.
Ezután eltávolítjuk az alufóliát és újabb 1 órát sütjük. Félidőben megfordítjuk a húsdarabokat.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk. Én most burgonya pürét készítettem hozzá, hagyományos és édesburgonya keverékéből.
• 2,5 kg sertés oldalas
• 4-5 ek sertészsír
• 2 vöröshagyma
• 1 fej fokhagyma
• só
• őrölt feketebors
• őrölt kömény
Elkészítés:
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral .
A hagymákat karikára vágjuk és a tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A húsdarabokat is sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és a hagyma ágyra tesszük.
Az egészet lefedjük alufóliával.
200 °C -on sütjük 1 órát.
Ezután eltávolítjuk az alufóliát és újabb 1 órát sütjük. Félidőben megfordítjuk a húsdarabokat.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk. Én most burgonya pürét készítettem hozzá, hagyományos és édesburgonya keverékéből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése