2023. december 6., szerda

Sült oldalas

 Már nagyon régóta készülök oldalast sütni, de sajnos borzasztó nehéz itt olyat kapni, amin rajta van a vastag húsos rész. Általában csak a csontot árulják egy pici hússal.

Most viszont eljött az én időm, mert gyönyörű, húsos oldalasra leltem. 🙂
Így el is készült belőle egy jó kis lakoma a család nagy örömére. 😊




Sült oldalas 





Hozzávalók:

     • 2,5 kg sertés oldalas

     • 4-5 ek sertészsír

     • 2 vöröshagyma

     • 1 fej fokhagyma

     • só

     • őrölt feketebors

     • őrölt kömény


Elkészítés:

Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral .
A hagymákat karikára vágjuk és a tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A húsdarabokat is sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és a hagyma ágyra tesszük.
Az egészet lefedjük alufóliával.
200 °C -on sütjük 1 órát.
Ezután eltávolítjuk az alufóliát és újabb 1 órát sütjük. Félidőben megfordítjuk a húsdarabokat.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk. Én most burgonya pürét készítettem hozzá, hagyományos és édesburgonya keverékéből. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése