Ha valami gyors, laktató és nagyon finom harapni valóra vágyunk, akkor ez a húsos tekercs nagyon jó választás lehet.
Családi, baráti összejövetelekre, ünnepekre, tökéletesen alkalmas partyfalat. 🙂
Darálthúsos tekercs VIDEÓ! |
Hozzávalók:
• 2x 275 g friss leveles tészta
A töltelékhez:
• 2x 275 g friss leveles tészta
A töltelékhez:
• 160 g darálthús
• 1 tk olíva olaj
• 1 lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1/2 kápia paprika
• só, bors
• 120 g reszelt sajt
• 1 tojás
• 2 ek majonéz
• 1 ek petrezselyemzöld
A tetejére:
• 1 tojás
• 3-4 ek szezámmag
Elkészítés:
A darálthúst elkezdjük pirítani az olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és paprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd készre sütjük.
A darálthúsos keveréket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a pépesített fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojást, a majonézt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Alaposan összekeverjük.
Kiterítjük az egyik leveles tésztát és rákenjük a húsos tölteléket.
Ráfektetjük a másik tészta lapot, majd kb. 5 cm széles csíkokra szeleteljük, majd ketté vágjuk.
Mindegyik csíkot feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tekercsek tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése