Legutóbb egy almával töltött édes leveles tésztát mutattam, most pedig jöjjön a sós változat, ami virslivel van töltve. 🙂
Ez a villámgyorsan elkészíthető finomság nálunk a család kedvence. Akár a gyerekekkel együtt is készíthetjük, jó móka lesz. 🙂
Családi összejöveteleken, partikon, vagy akár egy hétköznap estén pillanatok alatt elfogy.
• 2 csomag friss leveles tészta
• 5 db virsli
• 5-6 ek paradicsomszósz
• 100 g reszelt sajt
• 1 tojás
• 3-4 ek szezámmag
Elkészítés:
Kiterítjük az egyik leveles tésztát és egy sávban rátesszük a paradicsomszósz felét.
A szószra szórjuk a sajt felét, majd erre fektetjük a virsli felét.
A tészta felső 1/3 részét bevagdossuk, majd az egészet feltekerjük.
A feltekert tésztát 6 részre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Ugyanígy járunk el a másik leveles tésztával is.
A virslis tészták tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése