2023. november 6., hétfő

Túrós lepény

 Ez a finom sütemény az egyik gyermekkori kedvencem. Anyukám rendszeresen készítette a családnak és emlékszem mindig egy pillanat alatt elfogyott. 🙂

Ha nagyobb családnak készítjük el, érdemes dupla (vagy tripla 😊) adagot sütni!


Túrós lepény 

VIDEO!!!



Hozzávalók:

A töltelékhez:

     • 500 g túró
     • 50 g porcukor
     • 1/2 citrom reszelt héja
     • 1 tojássárgája
     • 1 ek tejföl
     • 1/2 csomag főzős vaníliás pudingpor
     • 2 tojásfehérje

A tésztához:

     • 250 g liszt
     • 125 g vaj
     • 100 g cukor
     • 1 tojássárgája
     • 1 csipet só
     • 1/2 csomag sütőpor
     • 1 ek tejföl

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
Az egyik sárgáját félretesszük a tésztába, a másik a töltelékhez kell.
Először a tölteléket készítjük el.
A két tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A töltelék további hozzávalóit összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot.
Alaposan összegyúrjuk.
A tészta egyik felét kinyújtjuk, egy tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk egy villával.
A tepsi mérete: 28x19 cm és 7 cm magas.
A krémet ráöntjük a tepsiben lévő tésztára.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd a krémre helyezzük. A tetejét is megszurkáljuk egy villával.
Előmelegített 175 °C-os sütőben 40 percig sütjük.
Tálaláskor porcukorral díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése