A 10 éves lányom egyik hatalmas kedvence ez az étel. Ha lehetne, minden nap ezt enné. Én pedig készíteni szeretem, mert pillanatok alatt össze lehet dobni.
Ha nagyon sietek, akkor a pácolási időt is kihagyom, és rögtön sütöm. Így is nagyon finom, de ha időnk engedi, legyünk türelmesek és hagyjuk, hogy a pác elvégezze a dolgát. 🙂
Ha valaki szereti a csípős ízeket, tehet a pácba egy kis chilipelyhet is. Nem fogja elrontani.Ragacsos csirkeszárny Videó!!! |
Hozzávalók:
• 1,5 kg csirkeszárny
• só
• őrölt feketebors
• 3-4 ek olíva olaj
A páchoz:
• 3 ek olíva olaj
• 1 tk mustár
• 3 ek BBQ szósz
• 1 ek szójaszósz
• 1 ek áfonya lekvár
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 1/2 mk őrölt feketebors
• 1 ek paradicsompüré
Elkészítés:
Először a pácot készítjük el.
A hozzávalókat egy tálba tesszük a alaposan összekeverjük.
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd a pácba tesszük. Jól összeforgatjuk és kb. 1 órát állni hagyjuk.
A szárnyakat ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindkét oldalukat lekenjük olajjal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 200°C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tetszőleges körettel és salátával tálalhatjuk.
• 1,5 kg csirkeszárny
• só
• őrölt feketebors
• 3-4 ek olíva olaj
A páchoz:
• 3 ek olíva olaj
• 1 tk mustár
• 3 ek BBQ szósz
• 1 ek szójaszósz
• 1 ek áfonya lekvár
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 1/2 mk őrölt feketebors
• 1 ek paradicsompüré
Elkészítés:
Először a pácot készítjük el.
A hozzávalókat egy tálba tesszük a alaposan összekeverjük.
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd a pácba tesszük. Jól összeforgatjuk és kb. 1 órát állni hagyjuk.
A szárnyakat ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindkét oldalukat lekenjük olajjal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 200°C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tetszőleges körettel és salátával tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése