2023. november 21., kedd

Ragacsos csirkeszárny

 A 10 éves lányom egyik hatalmas kedvence ez az étel. Ha lehetne, minden nap ezt enné. Én pedig készíteni szeretem, mert pillanatok alatt össze lehet dobni.

 Ha nagyon sietek, akkor a pácolási időt is kihagyom, és rögtön sütöm. Így is nagyon finom, de ha időnk engedi, legyünk türelmesek és hagyjuk, hogy a pác elvégezze a dolgát. 🙂

Ha valaki szereti a csípős ízeket, tehet a pácba egy kis chilipelyhet is. Nem fogja elrontani.



Ragacsos csirkeszárny 

Videó!!!




Hozzávalók:

     • 1,5 kg csirkeszárny

     • só

     • őrölt feketebors

     • 3-4 ek olíva olaj

A páchoz:

     • 3 ek olíva olaj

     • 1 tk mustár

     • 3 ek BBQ szósz

     • 1 ek szójaszósz

     • 1 ek áfonya lekvár

     • 2 gerezd zúzott fokhagyma

     • 1/2 mk őrölt feketebors

     • 1 ek paradicsompüré

Elkészítés:

Először a pácot készítjük el.
A hozzávalókat egy tálba tesszük a alaposan összekeverjük.
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd a pácba tesszük. Jól összeforgatjuk és kb. 1 órát állni hagyjuk.
A szárnyakat ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindkét oldalukat lekenjük olajjal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 200°C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tetszőleges körettel és salátával tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése