2023. november 9., csütörtök

Paradicsomleves tésztával

Kiskorom óta ez az egyik kedvenc levesem, főleg a menzás verzió. 🙂

Én egy picit felturbózva készítem, de így is gyorsan megvan, és az eredmény visszahozza a gyermekkorom. 

Biztos vagyok benne, hogy mindenki szokott paradicsomlevest készíteni, úgyhogy senkinek nem mondok újat ezzel a recepttel. Mégis itt a helye a gyűjteményemben, mert nálunk rendszeresen az asztalra kerül, és az egész család imádja. 🙂



Paradicsomleves tésztával 

VIDEO!!! 



Hozzávalók:

     • 2 ek olíva olaj
     • 1 ek liszt
     • 500 g passzírozott paradicsom
     • 1 ek sűrített paradicsom
     • 1 l víz
     • 1 hagyma
     • 1 zellerszár
     • 1 tk só
     • 2 ek cukor
     • 100 g apró száraz tészta
     • ízlés szerint reszelt Parmezán 

Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük és közepes lángon hagyjuk egy kicsit pirulni.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük.
Felöntjük a passzírozott paradicsommal, majd a maradék vízzel.
Megsózzuk és beletesszük a hagymát és a zellerszárat.
Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd közepes lángon 20 percet főzzük.
Ezután beletesszük a tésztát és addig főzzük tovább, amíg meg nem puhul.
Tálalás előtt kivesszük a levesből a hagymát és a zellerszárat.
Az elkészült levest egy kis reszelt Parmezánnal ízesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése