Kiskorom óta ez az egyik kedvenc levesem, főleg a menzás verzió. 🙂
Én egy picit felturbózva készítem, de így is gyorsan megvan, és az eredmény visszahozza a gyermekkorom.
Biztos vagyok benne, hogy mindenki szokott paradicsomlevest készíteni, úgyhogy senkinek nem mondok újat ezzel a recepttel. Mégis itt a helye a gyűjteményemben, mert nálunk rendszeresen az asztalra kerül, és az egész család imádja. 🙂
Paradicsomleves tésztával VIDEO!!! |
Hozzávalók:
• 2 ek olíva olaj
• 1 ek liszt
• 500 g passzírozott paradicsom
• 1 ek sűrített paradicsom
• 1 l víz
• 1 hagyma
• 1 zellerszár
• 1 tk só
• 2 ek cukor
• 100 g apró száraz tészta
• 2 ek olíva olaj
• 1 ek liszt
• 500 g passzírozott paradicsom
• 1 ek sűrített paradicsom
• 1 l víz
• 1 hagyma
• 1 zellerszár
• 1 tk só
• 2 ek cukor
• 100 g apró száraz tészta
• ízlés szerint reszelt Parmezán
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük és közepes lángon hagyjuk egy kicsit pirulni.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük.
Felöntjük a passzírozott paradicsommal, majd a maradék vízzel.
Megsózzuk és beletesszük a hagymát és a zellerszárat.
Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd közepes lángon 20 percet főzzük.
Ezután beletesszük a tésztát és addig főzzük tovább, amíg meg nem puhul.
Tálalás előtt kivesszük a levesből a hagymát és a zellerszárat.
Az elkészült levest egy kis reszelt Parmezánnal ízesíthetjük.
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük és közepes lángon hagyjuk egy kicsit pirulni.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük.
Felöntjük a passzírozott paradicsommal, majd a maradék vízzel.
Megsózzuk és beletesszük a hagymát és a zellerszárat.
Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd közepes lángon 20 percet főzzük.
Ezután beletesszük a tésztát és addig főzzük tovább, amíg meg nem puhul.
Tálalás előtt kivesszük a levesből a hagymát és a zellerszárat.
Az elkészült levest egy kis reszelt Parmezánnal ízesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése