2023. november 14., kedd

Fasírtgolyók

A fasírtot mindenki jól ismeri, mindenkinek van egy jól bevált receptje.

Lehet lapos, kerek, egybe sütött, nem lehet mellé lőni vele. Mivel hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, így sokoldalúan felhasználható.

Most mutatom az én receptem, amivel mindig boldogságot csalok a család arcára. 🙂



Fasírtgolyók 

VIDEO!!!



Hozzávalók:

A hús masszához:

     • 500 g darálthús

     • 1 tk só

     • 1 zsemle

     • 1 tojás

     • 1 vöröshagyma

     • 2 gerezd fokhagyma

     • 1 mk bors

     • 1 tk őrölt pirospaprika

A forgatáshoz:

     • 100 g zsemlemorzsa

A sütéshez:

     • 500 ml olaj

Elkészítés:

A zsemlét felszeleteljük és vízbe áztatjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
Egy tálba tesszük a darálthúst, hozzáadjuk a hagymákat.
A zsemléből kinyomkodjuk a vizet és azt is a húshoz adjuk.
Beletesszük a tojást is.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával.
Az egészet alaposan összekeverjük, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A húsmasszából gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése