A legutóbbi Gyros vacsora után megmaradt egy szép adag hús, amit semmiképpen sem akartam kidobni.
Szerencsére jött a kislányom remek ötlete, hogy egy finom csőben sült tésztás finomság készülhetne belőle. 🙂
Ha nincs otthon maradék hús, akkor kb. 500 g tetszőleges húst Gyros fűszerrel megszórva, pár kanálnyi olajon megsütünk. És már készülhet is a recept. 🙂
Csőben sült tészta Gyros hússal Videó!!! |
Hozzávalók:
• 500 g száraz tészta megfőzve
A húsos szószhoz:
• 500 g száraz tészta megfőzve
A húsos szószhoz:
• 2 ek olíva olaj
• 1 vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 mk só
• 1 csipet bors
• 350 g kész Gyros hús
• 400 g paradicsomszósz
• 200 ml víz
• 300 g tejszín
• 2 ek aprított petrezselyemzöld
A besamel mártáshoz:
• 35 g vaj
• 35 g liszt
• 350 ml tej
• 1 mk só
• 1/2 mk szerecsendió
• 1 csipet bors
A tetejére:
• 150 g reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd félre tesszük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a húst és az egészet átpirítjuk.
Felöntjük paradicsomszósszal, majd összeforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt és pár perc alatt készre főzzük.
A végén petrezselyemzölddel ízesítjük.
A tésztát a húsos raguhoz keverjük és egy hőálló tálba tesszük.
A besamel mártáshoz felhevítjük a vajat és hozzáadjuk a lisztet. Közepes lángon kissé megpirítjuk.
Felöntjük tejjel és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.
A mártást a húsos tésztára öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 200°C-os sütőben rápirítjuk a sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése