2023. november 23., csütörtök

Csőben sült tészta Gyros hússal

 A legutóbbi Gyros vacsora után megmaradt egy szép adag hús, amit semmiképpen sem akartam kidobni.

Szerencsére jött a kislányom remek ötlete, hogy egy finom csőben sült tésztás finomság készülhetne belőle. 🙂
Ha nincs otthon maradék hús, akkor kb. 500 g tetszőleges húst Gyros fűszerrel megszórva, pár kanálnyi olajon megsütünk. És már készülhet is a recept. 🙂



Csőben sült tészta Gyros hússal 

Videó!!!



Hozzávalók:

     • 500 g száraz tészta megfőzve

A húsos szószhoz:

     • 2 ek olíva olaj
     • 1 vöröshagyma
     • 3 gerezd fokhagyma
     • 1 mk só
     • 1 csipet bors
     • 350 g kész Gyros hús
     • 400 g paradicsomszósz
     • 200 ml víz
     • 300 g tejszín
     • 2 ek aprított petrezselyemzöld

A besamel mártáshoz:

     • 35 g vaj
     • 35 g liszt
     • 350 ml tej
     • 1 mk só
     • 1/2 mk szerecsendió
     • 1 csipet bors

A tetejére:

     • 150 g reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd félre tesszük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a húst és az egészet átpirítjuk.
Felöntjük paradicsomszósszal, majd összeforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt és pár perc alatt készre főzzük.
A végén petrezselyemzölddel ízesítjük.
A tésztát a húsos raguhoz keverjük és egy hőálló tálba tesszük.
A besamel mártáshoz felhevítjük a vajat és hozzáadjuk a lisztet. Közepes lángon kissé megpirítjuk.
Felöntjük tejjel és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.
A mártást a húsos tésztára öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 200°C-os sütőben rápirítjuk a sajtot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése