Ez a finom savanyúság gyakran készül nálunk, mert az egész család nagyon szereti.
Sült, grillezett, vagy rántott húsok mellé kitűnő köret.
Amellett, hogy nagyon finom, egészséges is, és nem tartalmaz tartósítószert.
Hűtőben tárolva akár 3 hétig is eltartható!
Csalamádé Videó!!! |
Hozzávalók:
• 2 kg fejes káposzta
• 1 uborka
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 piros kápia paprika
• 1 tv paprika
• 1 sárgarépa
• 4 ek só
• 2 ek őrölt kömény
• 1 tk őrölt fehérbors
A léhez:
• 1,5 l víz
• 30 ml 25%-os ecet
• 30 ml folyékony édesítőszer (vagy kb. 250 g cukor)
Elkészítés:
A hagymát és a répát megtisztítjuk.
A káposztát legyaluljuk. Az uborkát, a hagymát, a paprikákat és a répát vékony szeletekre vágjuk.
Az összes zöldséget egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Alaposan összekeverjük, majd 1 órát állni hagyjuk.
A zöldségekből kinyomkodjuk a fölösleges nedvességet és befőttes üvegekbe töltjük.
A lé hozzávalóit összekeverjük és a zöldségekre öntjük.
Az üvegeket lezárjuk és hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt legalább 1 éjszakát hagyjuk állni!
• 2 kg fejes káposzta
• 1 uborka
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 piros kápia paprika
• 1 tv paprika
• 1 sárgarépa
• 4 ek só
• 2 ek őrölt kömény
• 1 tk őrölt fehérbors
A léhez:
• 1,5 l víz
• 30 ml 25%-os ecet
• 30 ml folyékony édesítőszer (vagy kb. 250 g cukor)
Elkészítés:
A hagymát és a répát megtisztítjuk.
A káposztát legyaluljuk. Az uborkát, a hagymát, a paprikákat és a répát vékony szeletekre vágjuk.
Az összes zöldséget egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Alaposan összekeverjük, majd 1 órát állni hagyjuk.
A zöldségekből kinyomkodjuk a fölösleges nedvességet és befőttes üvegekbe töltjük.
A lé hozzávalóit összekeverjük és a zöldségekre öntjük.
Az üvegeket lezárjuk és hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt legalább 1 éjszakát hagyjuk állni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése