Villámgyorsan elkészíthető desszert, ami biztosan a család kedvence lesz.
Csak pár hozzávaló és már élvezhetjük is a mennyei falatokat. 😊
Almás táska VIDEO! |
Hozzávalók:
A töltelékhez:
• 3 közepes alma
• 2 ek barna cukor
• 1 tk fahéj
A tésztához:
• 1 csomag friss leveles tészta (275 g)
A tetejére:
• 1 tojás
• 2 tk barna cukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és eltávolítjuk a magházukat.
Kis kockákra vágjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Egy serpenyőbe tesszük, kissé megdinszteljük és teljesen kihűtjük.
A tésztát kicsit kinyújtjuk, majd egy sávban rátesszük az almás tölteléket.
A tészta felét berácsozzuk és az egészet óvatosan feltekerjük.
Kissé ellapítjuk és 6 részre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással és megszórjuk egy pici cukorral.
Előmelegített 200 °C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez:
• 3 közepes alma
• 2 ek barna cukor
• 1 tk fahéj
A tésztához:
• 1 csomag friss leveles tészta (275 g)
A tetejére:
• 1 tojás
• 2 tk barna cukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és eltávolítjuk a magházukat.
Kis kockákra vágjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Egy serpenyőbe tesszük, kissé megdinszteljük és teljesen kihűtjük.
A tésztát kicsit kinyújtjuk, majd egy sávban rátesszük az almás tölteléket.
A tészta felét berácsozzuk és az egészet óvatosan feltekerjük.
Kissé ellapítjuk és 6 részre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással és megszórjuk egy pici cukorral.
Előmelegített 200 °C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése