A következő recept egy igazán laktató és szívmelengető finomságot mutat be.
Egy buliban, egy családi összejövetelen, vagy akár egy hétköznapi estén is jó választás, ha valami finomat akarunk enni. Nálunk a kislányom kedvence. 😊💕Kolbászos töltött kenyér VIDEO RECEPT!!! |
Hozzávalók:
A tésztához:
• 250 g liszt
• 150 ml langyos tej
• 1 tk cukor
• 15 g friss élesztő
• 1 mk só
A töltelékhez:
• 100 g puha házi kolbász
• 100 g Mascarpone
• 65 g magyaros vajkrém
• szükség szerint só, bors
• 50 g reszelt sajt
A sütőformához:
• 1 ek olíva olaj
A lekenéshez:
• 1 tojás
A tetejére:
• 1-2 ek szezámmag
Elkészítés:
A tej feléhez keverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és alaposan kidagasztjuk. Nem ragadós, rugalmas tésztát kell kapnunk.
Meleg helyen 30 percet pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A kolbászról lehúzzuk a héját, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a Mascarponét, a magyaros vajkrémet, majd egy villa segítségével összedolgozzuk.
Amikor megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk. A felső kb. 1/3 részét 1 centiméterenként bevagdossuk.
A szabadon maradt részére kenjük a kolbászos tölteléket és megszórjuk reszelt sajttal.
A tésztát feltekerjük, majd egy kiolajozott, sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük.
Újabb 30 percet pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A kenyér tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
30 perc alatt készre sütjük.
A tésztához:
• 250 g liszt
• 150 ml langyos tej
• 1 tk cukor
• 15 g friss élesztő
• 1 mk só
A töltelékhez:
• 100 g puha házi kolbász
• 100 g Mascarpone
• 65 g magyaros vajkrém
• szükség szerint só, bors
• 50 g reszelt sajt
A sütőformához:
• 1 ek olíva olaj
A lekenéshez:
• 1 tojás
A tetejére:
• 1-2 ek szezámmag
Elkészítés:
A tej feléhez keverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és alaposan kidagasztjuk. Nem ragadós, rugalmas tésztát kell kapnunk.
Meleg helyen 30 percet pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A kolbászról lehúzzuk a héját, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a Mascarponét, a magyaros vajkrémet, majd egy villa segítségével összedolgozzuk.
Amikor megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk. A felső kb. 1/3 részét 1 centiméterenként bevagdossuk.
A szabadon maradt részére kenjük a kolbászos tölteléket és megszórjuk reszelt sajttal.
A tésztát feltekerjük, majd egy kiolajozott, sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük.
Újabb 30 percet pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A kenyér tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése