2023. szeptember 17., vasárnap

Vaníliás-epres keksztorta

Van úgy, hogy az ember megkíván valami édességet, de semmi kedve bekapcsolni a sütőt.

Nálam ilyenkor kerül elő a jó öreg vajas keksz, amiből egy tetszőleges krémmel rétegezve gyors és nagyon finom desszert készülhet. 

Igazából mindenkinek a fantáziájára és az ízlésére van bízva, hogy milyen összetevőket használ. Nálam most a vaníliás-epres íz nyert. 


Vaníliás-epres keksztorta 




 Hozzávalók:

     • 45 db vajas keksz

A krémhez:
     • 400 ml habtejszín
     • 250 g krémes túró
     • 2 csomag vanília ízű Paradies krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor)
     • 1 tk vanília kivonat
     • 100 ml tej

A kekszek locsolásához:
     • kb. 60 ml tej

A rétegek közé:
     • kb. 5-6 ek eper lekvár

A tetejére:
     • 400 ml habtejszín
     • 2 csomag habfixáló
     • 1 tk porcukor

Elkészítés:

A krém hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
Egy kb. 20x25 cm-es formába teszünk egy réteg kekszet, majd meglocsoljuk egy kis tejjel.
Erre jön a krém 1/3 része. A krém tetejére szétszórtan teszünk az eper lekvárból, majd a kanállal kicsit szétterítjük.
Erre jön a következő réteg keksz, majd krém és újra lekvár.
Megint keksz következik, majd a krém és a lekvár.
Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tejszínhabot.

Egy tálba tesszük a habtejszínt, a habfixálót és egy pici porcukrot, majd kemény habbá verjük.

A tejszínhabot eloszlatjuk a sütemény tetején, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Jól lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése