Van úgy, hogy az ember megkíván valami édességet, de semmi kedve bekapcsolni a sütőt.
Nálam ilyenkor kerül elő a jó öreg vajas keksz, amiből egy tetszőleges krémmel rétegezve gyors és nagyon finom desszert készülhet.
Igazából mindenkinek a fantáziájára és az ízlésére van bízva, hogy milyen összetevőket használ. Nálam most a vaníliás-epres íz nyert.
Vaníliás-epres keksztorta |
Hozzávalók:
• 45 db vajas keksz
A krémhez:
• 400 ml habtejszín
• 250 g krémes túró
• 2 csomag vanília ízű Paradies krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor)
• 1 tk vanília kivonat
• 100 ml tej
A kekszek locsolásához:
• kb. 60 ml tej
A rétegek közé:
• kb. 5-6 ek eper lekvár
A tetejére:
• 400 ml habtejszín
• 2 csomag habfixáló
• 1 tk porcukor
Elkészítés:
A krém hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
Egy kb. 20x25 cm-es formába teszünk egy réteg kekszet, majd meglocsoljuk egy kis tejjel.
Erre jön a krém 1/3 része. A krém tetejére szétszórtan teszünk az eper lekvárból, majd a kanállal kicsit szétterítjük.
Erre jön a következő réteg keksz, majd krém és újra lekvár.
Megint keksz következik, majd a krém és a lekvár.
Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tejszínhabot.
Egy tálba tesszük a habtejszínt, a habfixálót és egy pici porcukrot, majd kemény habbá verjük.
A tejszínhabot eloszlatjuk a sütemény tetején, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Jól lehűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése