2023. szeptember 2., szombat

Sütés nélküli torta bogyós gyümölcsökkel

 Ez a torta egy igazi hűsítő finomság, ami csak úgy eteti magát. Ezzel a legjobb elbúcsúzni a nyártól. 

Kedvünk szerint válogathatjuk hozzá a gyümölcsöket, a saját ízlésünkre bízva.
Még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni, a hűtőszekrény elvégzi a dolgát.


Sütés nélküli torta bogyós gyümölcsökkel 

VIDEÓ!!!





Hozzávalók (20 cm Ø):

A keksz alaphoz:
• 100 g vajas keksz
• 50 g olvasztott vaj

A krémhez:
• 185 g tetszőleges bogyós gyümölcs
• 250 g krémes túró
• 300 g natúr joghurt
• 200 g habtejszín
• 80 g natúr krémsajt
• 1 tk vanília kivonat
• 75 g porcukor
• 12 db lapzselatin
• 75 ml forró víz

A zseléhez:
• 200 ml víz
• 1 csomag piros zselé por
• 1 ek porcukor

A díszítéshez:
• pár szem bogyós gyümölcs

Elkészítés:

A kekszet egy konyhai robotgépbe tesszük, ráöntjük az olvasztott vajat és ledaráljuk.
Egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és ha van lehetőség, körben az oldalát s befedjük egy műanyag csíkkal.
A keksz masszát a tortaformába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.
Egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a natúr joghurtot, a habtejszínt, a krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot, majd egy konyhai robotgép segítségével alaposan összekeverjük.
A krémhez a zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
A vizet felforrósítjuk, és a kinyomkodott zselatin lapokat belehelyezzük. Csomómentesre keverjük.
A zselatint hagyjuk pár percig hűlni, majd a túrós krémbe keverjük.
A gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk. Én áfonyát, málnát és epret használtam. Az epret kisebb darabokra vágtam, mert az jóval nagyobb volt, mint a többi gyümölcs.
A krém 1/3 részét a keksz alapra kanalazzuk, majd megszórjuk a gyümölcsök felével. Ezután megint krém következik, majd gyümölcs. A tetejére krém kerül.
Ezután legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A sütemény tetejére elkészítjük a zselét.
Egy edénybe tesszük a vizet, a porcukrot és a zselé port, majd felforraljuk.
Amikor a zselé kicsit hűlt, a torta tetejére öntjük.
Még 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése