2023. június 17., szombat

Ördöglángos

Kevés finomabb dolog van egy húsos ragunál, hát még ha az egy szép nagy tócsniba van töltve. 🙂

Számomra ez felér egy királyi lakomával, egyszerűen imádom!

Részletes videó recept az Alajuli YouTube csatornán látható:

https://m.youtube.com/watch?v=4PsKJLx2GKU&pp=ygUWw5ZyZMO2Z2zDoW5nb3MgQWxhanVsaQ%3D%3D



Ördöglángos 


 Hozzávalók:


A húsos raguhoz:

     • 3 ek olíva olaj 

     • 600 g pulykamell filé

     • 2 nagy csipet só

     • 2 csipet bors

     • 1 ek majoránna

     • 1 tk őrölt kömény

     • 1 ek mustár

     • 2 fej vöröshagyma

     • 3 gerezd fokhagyma

     • 1 db paradicsom

     • 200 ml víz

     • 1 tk pirospaprika

A tócsnihoz:

     • 550 g burgonya

     • 120 g búzaliszt

     • 1 tojás

     • 2 csapott tk só

     • 2 csipet bors

     • 2 gerezd fokhagyma

A tócsni sütéséhez:

     • 150 ml étolaj

A tetejére:

     • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:

A húst nagyobb kockára vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. 
Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a mustárt, majd az egészet átpirítjuk.

A vöröshagymát negyedeljük, majd felszeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. Amikor már kissé megpirult a hús, hozzáadjuk.

A paradicsomot kis kockára vágjuk, majd azt is a húshoz keverjük és pár percig forraljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd a ragut felöntjük hideg vízzel.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.

Közepes lángon addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A főzés végére az a jó, ha a nedvesség nagy része eltűnik. Ha túl vizesnek találjuk a ragut, magas lángon pirítsuk le!

A tócsnihoz meghámozzuk a burgonyát, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a reszelt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a massza ¼ részét egy kanál segítségével szétterítjük benne. Nálam kb. 20 cm volt a tócsnik átmérője, és 4 darab lett belőle. Mindkét oldalát arany barnára sütjük. Nem érdemes túl ropogósra sütni, mert úgy eltörhet amikor tálaláskor félbe akarjuk hajtani. 
A megsült tócsnikat papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róla a felesleges olajat.

Tálaláskor a tócsnik egyik felére halmozzuk a húsos ragut, majd félbe hajtjuk. 
Reszelt sajttal díszíthetjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése