2023. június 3., szombat

Epres-vaniliás krémes

Tudom, nem szokásom egy nap több ételt megosztani, de ez most egy rendhagyó eset.

Ezt az isteni epres krémest a férjem készítette, csak egy pár instrukcióval segítettem neki. 

Nagyon büszke vagyok rá, kitűnően állta a sarat. 😊 Olyannyira, hogy még egy videót is készített nektek a süti elkészítéséről. 

Fogadjátok szeretettel! 😊


A videó receptért látogassatok el az Alajuli YouTube csatornára! 
⬇️ Kattintsatok ide! ⬇️
https://www.youtube.com/watch?v=gWfmybDdtyU&t=9s
 

Epres-vaniliás krémes 

Hozzávalók:

     • 1 csomag friss leveles tészta (275 g)

A krémhez:

     • 1300 ml tej

     • 100 g cukor

     • 4 csomag vaníliás pudingpor

     • 100 g vaj

A zseléhez:

     • 400 ml víz

     • 4 ek cukor

     • 400 g eper

     • 2 csomag piros torta zselé

A díszítéshez:

     • 1-2 ek porcukor

A krémhez:

     • 1300 ml tej

     • 100 g cukor

     • 4 csomag vaníliás pudingpor

     • 100 g vaj

A zseléhez:

     • 400 ml víz

     • 4 ek cukor

     • 400 g eper

     • 2 csomag piros torta zselé

A díszítéshez:

     • 1-2 ek porcukor


Elkészítés:

A leveles tésztát ketté vágjuk, mindkét tésztalapot kissé kinyújtjuk.

Kicsit nagyobbra nyújtsuk, mint az a tepsi amiben a süteményt össze fogjuk állítani. Célszerű kapcsos formát használni! 
Nálam a tepsi mérete 27x18 cm és 7 cm magas.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk egy villával.
200 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Valószínűleg fel fog hólyagosodni, de ez nem baj, mert amikor még meleg, óvatosan le tudjuk lapítani.

A megsült tésztát teljesen hagyjuk kihűlni, majd a tepsink méretére vágjuk. Az egyik tésztalapot a formába tesszük, a másikat annyi részre vágjuk, ahány szelet süteményt szeretnénk. Én 8 részre vágtam.

A tejhez adjuk a vanília ízű pudingport és a cukrot, majd a szokásos módon sűrű pudingot főzünk.
Hozzá keverjük a vajat és kissé kihűtjük.
A krém felét a leves tésztára öntjük, majd hűtőbe tesszük.

Az epret kis kockákra vágjuk.

A cukrot a zselé porhoz keverjük, majd egy edényben elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a vizet, és sűrűre főzzük.
Beletesszük az epret és még forralunk rajta egyet.
Az epres zselét a tésztán elkent vanília pudingra tesszük és visszatesszük a hűtőbe, hogy nagyjából megdermedjen.

Ha a zselé kihűlt, rákenjük a maradék vaníliás krémet és befedjük a feldrabolt leveles tésztával.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd porcukorral megszórva tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése