Tudom, nem szokásom egy nap több ételt megosztani, de ez most egy rendhagyó eset.
Ezt az isteni epres krémest a férjem készítette, csak egy pár instrukcióval segítettem neki.
Nagyon büszke vagyok rá, kitűnően állta a sarat. 😊 Olyannyira, hogy még egy videót is készített nektek a süti elkészítéséről.
Fogadjátok szeretettel! 😊
A videó receptért látogassatok el az Alajuli YouTube csatornára!
⬇️ Kattintsatok ide! ⬇️
https://www.youtube.com/watch?v=gWfmybDdtyU&t=9s
⬇️ Kattintsatok ide! ⬇️
https://www.youtube.com/watch?v=gWfmybDdtyU&t=9s
Hozzávalók:
• 1 csomag friss leveles tészta (275 g)
A krémhez:
• 1300 ml tej
• 100 g cukor
• 4 csomag vaníliás pudingpor
• 100 g vaj
A zseléhez:
• 400 ml víz
• 4 ek cukor
• 400 g eper
• 2 csomag piros torta zselé
A díszítéshez:
• 1-2 ek porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztát ketté vágjuk, mindkét tésztalapot kissé kinyújtjuk.
Kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint az a tepsi amiben a süteményt össze fogjuk állítani. Célszerű kapcsos formát használni!
Nálam a tepsi mérete 27x18 cm és 7 cm magas.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk egy villával.
200 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk egy villával.
200 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Valószínűleg fel fog hólyagosodni, de ez nem baj, mert amikor még meleg, óvatosan le tudjuk lapítani.
A megsült tésztát teljesen hagyjuk kihűlni, majd a tepsink méretére vágjuk. Az egyik tésztalapot a formába tesszük, a másikat annyi részre vágjuk, ahány szelet süteményt szeretnénk. Én 8 részre vágtam.
A tejhez adjuk a vanília ízű pudingport és a cukrot, majd a szokásos módon sűrű pudingot főzünk.
Hozzá keverjük a vajat és kissé kihűtjük.
A krém felét a leves tésztára öntjük, majd hűtőbe tesszük.
Az epret kis kockákra vágjuk.
A cukrot a zselé porhoz keverjük, majd egy edényben elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a vizet, és sűrűre főzzük.
Beletesszük az epret és még forralunk rajta egyet.
Az epres zselét a tésztán elkent vanília pudingra tesszük és visszatesszük a hűtőbe, hogy nagyjából megdermedjen.
Ha a zselé kihűlt, rákenjük a maradék vaníliás krémet és befedjük a feldrabolt leveles tésztával.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése